Afbeelding
(Foto: )

Johan Fretz! in de kerk van Beets

BEETS - Johan Fretz! staat zondag 8 maart om 15.30 uur in de kerk van Beets. Hij is schrijver, theatermaker en zaterdag-columnist voor Het Parool en hij was regelmatig te zien in DWDD, Pauw en Jinek. 'Ik ben een toriman, zoals ze dat in Suriname noemen', zegt hij, 'een verhalenverteller, dat is het liefste wat ik doe.'

Fretz is goed in dialogen en heeft gevoel voor timing. Daarom zijn de romans van Fretz bijzonder prettig om te lezen. Hij debuteerde met de roman Fretz 2025, die werd genomineerd voor De Bronzen Uil, voor het beste Nederlandstalige debuut.

Boekhandelprijs 2019

In zijn tweede roman, 'Onder de Paramariboom', vertelt hij het verhaal van een hilarische en ontwapende roadtrip door Suriname. Over een zoektocht naar afkomst en identiteit. Maar vooral over de verzoening tussen een moeder en zoon. Met de roman won hij de Boekhandelsprijs 2019. De filmrechten van deze succesvolle roman– winnaar van de Boekhandelsprijs 2019 –zijn verkocht aan filmproducent KeyFilm, de makers van o.a. Soof en Ventoux.

Solovoorstelling

Hij maakte ook een solovoorstelling naar aanleiding van het boek: 'De zachtmoedige Radicaal', die genomineerd werd voor de 'Neerlands Hoop', een belangrijke cabaretprijs.Deze toriman wordt in Beets uitgebreid bevraagd over o.a. de roman 'Onder de Paramariboom'. Er is gelegenheid tot vragen stellen en het kopen en laten signeren van zijn boeken. In samenwerking met boekhandel 'Het Leesteken' uit Purmerend belooft dit een interessante literaire middag te worden.

Meer info

Toegang € 17,50. zondag 8 maart 2020 aanvang 15:30 uur kerk open om 15:00 uur. Adres: Beets 51.