Vol trots laat Bibi haar plakboek zien wat ze heeft gekregen van haar remedial teaching juf Rita van Bavel.
Vol trots laat Bibi haar plakboek zien wat ze heeft gekregen van haar remedial teaching juf Rita van Bavel. (Foto: Rodi Media/SZ)

"Nu ik kinderburgemeester ben wil iedereen mij spreken!"

Bibi (10) eerste kinderburgemeester Waterland: "Vet cool"

WATERLAND – De kersverse kinderburgemeester van Waterland weet goed om te gaan met alle aandacht die sinds afgelopen vrijdag naar haar uit gaat. "Ze willen me allemaal spreken en dat vind ik eigenlijk best wel, heel erg, leuk." De redactie van Ons Streekblad mag bij haar thuis op bezoek komen en we treffen een vrolijke, spontane, jongedame (10) die honderduit wil vertellen over haar nieuwe functie. "Toen ik werd opgebeld door loco-burgemeester van de Weijenberg, afgelopen vrijdag, geloofde ik het eerst niet. Ik had niet gedacht dat ik zou winnen. Ik wilde wel heel er graag winnen, maar ik gunde het de andere kinderen natuurlijk ook. Mevrouw van de Weijenberg vroeg tijdens het telefoongesprek hoe ik het vond om de allereerste kinderburgemeester te zijn van Waterland. Ik zei: 'Vet cool natuurlijk.'"

Door Shelley Zuizewind

Bibi geniet van alle aandacht: "Ik heb mij vandaag al drie keer omgekleed want ik wil niet elke keer dezelfde kleren aan op alle foto's. Vol trots laat ze haar plakboek zien wat ze heeft gekregen van haar remedial teaching juf Rita van Bavel. "Hier kan ik alle krantenberichten inplakken met alle foto's!"