Peter van de Stadt achter de draaitafel bij lokale omroep L.O.V.E.
Peter van de Stadt achter de draaitafel bij lokale omroep L.O.V.E. Foto: Evert Ruis

Landelijke radioluistertijd met tien procent gestegen in coronaperiode

L.O.V.E. dj Peter van de Stadt vertelt over bijzondere cijfers

MONNICKENDAM – De corona-lockdown zorgde de afgelopen periode voor een flinke groei van het aantal luisteruren naar de radio op landelijk niveau. Peter van de Stadt, dj bij lokale omroep L.O.V.E. en Intelligence & Research Manager bij Talpa Network, Radio (Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica): “Landelijk is het radioluisteren in de coronaperiode (maart tot en met juni) met ruim tien procent gestegen ten opzichte van vorig jaar dezelfde periode. Dat is echt fors! Ik vind het geweldig om te zien aan de cijfers dat radio, ook na ruim 100 jaar bestaansrecht, nog zo ongekend populair is bij alle leeftijden!”

Door Shelley Zuizewind

Peter weet als Intelligence & Research Manager bij Talpa Network Radio alles maar dan ook alles van luistercijfers. “Ik ben een echte 'datavreter', maar vooral ook een enorme radioliefhebber”. Dagelijks zit hij met zijn neus in de cijfers en grafieken om dj’s als Frank Dane, Gerard Ekdom, Rob van Someren en Wilfred Genee en onder andere de marketing/programmakant van Talpa Network Radio te voorzien van cijfers, die van enorme waarde zijn voor de markt en het bedrijf. Want wordt er wel (genoeg) naar hen geluisterd? En welke dj scoort goed en waarom juist op dit tijdstip?

Radio blijft een populair medium. Gemiddeld luisteren er elke week ruim dertien miljoen Nederlanders boven de tien jaar naar de radio en dit doen zij zo'n 20 uur per week!

Luistertijd fors gestegen

"Interessant dus om te zien dat tijdens de lockdown de luistertijd zo fors is gestegen…Dat heb ik in de vijftien jaar dat ik met mijn neus in de cijfers en grafieken zit nog niet eerder meegemaakt.” De cijfers zijn zelfs nog beter in vergelijking met de wintermaanden waar traditiegetrouw lang naar de radio wordt geluisterd.

Lees verder op pagina 19.