Inbraak bij Pearle Opticiens Volendam
Inbraak bij Pearle Opticiens Volendam (Foto: Pixabay)

Inbraak Pearle Opticiens Volendam

VOLENDAM - Maandag 8 juni om 01.43 uur kreeg de politie een inbraakalarm binnen bij Pearle Opticiens. Toen de politie ter plaatse kwam was de toegangsdeur opengebroken en waren de daders gevlogen.

De toegangsdeur was vermoedelijk met een breekijzer opengebroken. Uit de zaak was een groot aantal zonnebrillen weggenomen. Er waren twee daders in de zaak. Beide daders hadden elk een vuilniszak bij zich waarin de zonnebrillen werden meegenomen. In de winkel tijdens het wegnemen van de zonnebrillen droegen beide daders een hoodie met de capuchon op het hoofd.

De route van de daders maar Pearle toe en ook de vluchtroute is onbekend. Ook is niet bekend of en wat voor vervoersmiddel er door de daders is gebruikt. De politie heeft een buurtonderzoek in de directe omgeving van Pearle gehouden. Er is een sporenonderzoek verricht door Forensische Opsporing.

Woont u in het oude centrum van Volendam en heeft een camera aan uw woning ? Mogelijk staan de daders in beeld op 8 juni tussen 01.30 en 02.00 uur terwijl ze onderweg zijn of tijdens hun vluchtweg.

Bent u getuige geweest of heeft u relevante informatie ? Bel de politie; 0900-8844. De inbraak is bekend onder zaaknummer; 2020116503