De nagebouwde beiaard van het carillon op schets.
De nagebouwde beiaard van het carillon op schets. Foto: aangeleverd.

Rigoureuze verbouwing De Speeltoren

Vervolg van de voorpagina

Museumbezoek is niet alleen meer statisch ‘iets bekijken’ maar steeds meer ‘iets beleven’.” Hier wil De Speeltoren op inspelen.

'Een bezoek aan De Speeltoren moet een spektakel zijn'

Beiaardier spelen

Vanaf volgend jaar kun je dus zelf muziek maken op een nagebouwde beiaard van het carillon, compleet met oplichtende toetsen van het klavier, bekijk je een animatiefilmpje o.a. over de slag bij Zuiderzee door een van de drie “tijdreis”’verrekijkers en kan je eindelijk zien hoe de mechanieken in de toren werken tijdens de virtuele klimtocht.

Nieuwe entree

Ten slotte zorgt de nieuwe entree naar de carillonzaal ervoor dat je jezelf in een deel van de toren waant, mede doordat de muren de nieuwe carillonzaal worden omgeven door foto’s met het prachtige uitzicht.

Crowdfunding

Niets lijkt een verbouwing nog in de weg te staan dus, alleen moet er nog wat extra geld bij om alles helemaal rond te krijgen. “We hadden uiteraard zelf al wat geld opzij gezet voor deze verbouwing die al een tijd op onze planning stond, echter hadden we dit jaar flink wat tegenvallende inkomsten vanwege de sluiting omtrent corona zodat het steeds moeilijker wordt het laatste deel uit eigen middelen te financieren.

Extra hulp

Met een beetje extra hulp zou het moeten lukken om de verbouwing in oktober te kunnen starten en de vernieuwde presentatie van de speeltoren te kunnen openen in april 2021!”,aldus Take Dammen.

Het museum helpen?Dit kan via NL10 RABO 03428 94390 t.n.v. Stichting Museum de Speeltoren.


Animatiefilms en dronebeelden moeten de bezoeker meer spektakel gaan bieden.