Hotel Spaander op de Dijk in Volendam.
Hotel Spaander op de Dijk in Volendam. (Foto: RTL Love)

Voortzetting Hotel Spaander

VOLENDAM - Het vermaarde Art Hotel Spaander aan de Haven in Volendam is vorige week door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard. Deze week werd duidelijk dat de huidige eigenaren geen doorstart willen maken, maar dat de curator op zoek is naar een nieuwe eigenaar. Curator Michel Moeijes van Tanger Advocaten geeft aan dat er al een aantal gegadigde zijn en verwacht dat er snel duidelijkheid over komt.

De curator heeft 92 medewerkers moeten ontslaan en beweert dat het faillissement echt komt door de coronacrisis.

Het hotel dat volhangt met kunstwerken was sinds 21 maart, net als de meeste andere horecagelegenheden al gesloten in verband met corona. Het hotel was erg populair bij Aziatische toeristen en was vaak in het nieuws of te zien op tv. In 2015 is het hotel onder handen genomen door Herman den Blijker voor de RTL4-serie Herrie in Hotel Spaander. In zes afleveringen probeerden ze het familiehotel in oude glorie te herstellen.

Een jaar later kwam het hotel in het nieuws omdat het de wc's in het restaurant had afgesloten voor dagjesmensen. Veel Aziatische bezoekers bleken op de wc-bril te gaan staan om hun behoefte te doen en het gebruikte wc-papier op de grond te gooien.