Lege zwembaden tijdens de coronaweken in het Sportfondsenbad.
Lege zwembaden tijdens de coronaweken in het Sportfondsenbad. (Foto: Sportfondsenbad Monnickendam)

Sportfondsenbad Monnickendam

MONNICKENDAM - Op woensdagavond 6 mei werden de zwembaden verrast door de mededeling dat zij als enige binnensport accommodatie weer open mochten. Het chloor in het zwemwater remt de verspreiding van het virus zodanig dat de opening verantwoord is. Wel moeten zij aan de corona eisen voldoen waaraan iedereen moet voldoen. Bovendien is er een aantal specifieke eisen.

Om alles verantwoord te kunnen opstarten is het Sportfondsenbad Monnickendam pas op maandag 25 mei voor publiek open gegaan. Wat zijn dan zoal de aanpassingen waaraan nu gewerkt wordt? Uiteraard is een goede bewegwijzering in het bad nodig. Er zijn 1,5 meter zones en routes aangegeven zodat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen. Desinfectie materiaal is aangeschaft zodat u bij binnenkomst en bij het verlaten van het zwembad uw handen kunt desinfecteren. Tevens gebruikt het personeel desinfect om alle ruimtes en materialen die worden aangeraakt extra schoon te maken.

Aan de zwemmer wordt gevraagd om met de situatie rekening te houden. Zo wordt er gevraagd om voor en na het zwemmen thuis te douchen. Ook moeten de zwemmers onder hun normale kleding hun zwemkleding dragen als zij komen zwemmen. Het omkleden verloopt dan sneller en hygiënischer. Na afloop kan er wel gewoon worden aangekleed.

Omdat de 1,5m afstand óók in de kleedruimtes en het zwembad gehandhaafd wordt, is het aantal zwemmers, zowel in de lessen als bij de andere activiteiten, beperkt. Er zijn helaas ook enkele activiteiten die niet door kunnen gaan. Informatie hierover staat op de website. De bezoekers van de (niet kinder) activiteiten wordt gevraagd om van te voren telefonisch te reserveren. Dit kan tijdens de openingstijden van de receptie.

Bij de lessen aan de kinderen is het nodig om vooral in het eerste badje (aanleren slagen) de kinderen aan te raken. Ook dat is niet toegestaan. Daarom starten de beginners nu nog niet met hun lessen. Het personeel gaat aan de slag met een methode waarbij ze les gaan geven zonder de kinderen aan te raken. Hopelijk is het niet nodig om dit te gebruiken maar mocht het verbod op aanraken langer duren dan kunnen ook deze kinderen straks weer lekker naar zwemles.

Een belangrijke andere aanpassing is dat het 50 jarig bestaan wordt uitgesteld. Feest vieren met een kleine groep op 1,5 meter vindt het zwembad niet echt gezellig. In januari wordt er opnieuw een begin gemaakt met het 50(51) jarig bestaan van het Sportfondsenbad Monnickendam. Tot die tijd ontvangen zij u graag in het aan corona aangepaste zwembad.