Help ouderen door een boodschapje voor hen te doen.
Help ouderen door een boodschapje voor hen te doen. (Foto: Pixabay )

Niet alleen hamsteren, ook helpende hand

EDAM - VOLENDAM - Na de ingrijpende maatregelen van de overheid en RIVM vanwege het coronavirus zien we dat er niet alleen maar gehamsterd wordt maar dat er ook in deze lastige tijden aan een ander wordt gedacht. Mensen bieden elkaar een helpende hand en proberen elkaar waar mogelijk te helpen via bijvoorbeeld hulp met de dagelijkse boodschappen of andere klusjes. Ook ondernemers proberen er het beste van te maken door op creatieve manieren toch hun handel door te laten gaan.

Zo roept de beheerder van de Facebookgroep Edammer doe dingen Tessa Konijn mensen op om creatief te blijven denken om elkaar zo goed mogelijk van dienst te zijn. Tessa heeft samen met Gepke de pagina Coronahulp Edam-Volendam Zeevang in het leven geroepen. Hier kunnen mensen zich aanmelden voor hulp bij boodschappen doen, en vele andere hulpvragen. (Lees elders in deze krant meer over het inititiatief.)

Thuisbezorging

Ondernemers gaan over op creatieve maatregelen om toch de klant te kunnen blijven bedienen. Zo biedt Peter Gorter, de echte bakker aan tussen 10.00 en 12.00 uur een bestelling te plaatsen en deze in de winkel af te halen. Zodat je niet onnodig lang hoeft te wachten. Voor mensen boven de zeventig bezorgt het bedrijf gratis. Tel: 0299-371776. Bij pizzaria La Galera Edam is een aangepast menu af te halen. Bestellen kan via 0299 371971 of 0299-374252. Tamoil Edam is vooralsnog geopend maar heeft geen snacks en gehaktballen met jus. Wel worden er gewoon voorverpakte broodjes verkocht van slagerij Taam. Paviljoen Strandbad Edam bezorgt vanaf donderdag 19 maart thuis zodat er lekker en gezond thuis gegeten kan worden.

Supermarkten

Supermarkten zoals Deen en Albert Heijn blijven mensen er ook op attenderen dat er met extra personeel wordt gewerkt aan de bevoorrading van de winkels, en dat hamsteren echt niet nodig is.

Kinderopvang

Vanwege de sluiting van de scholen zijn veel mensen opeens afhankelijk van kinderopvang. Voor mensen uit Volendam die werkzaam zijn in de vitale beroepssector wordt sinds maandag geïnventariseerd door CBW Volendam hoeveel extra opvang er nodig is. Noodopvang nodig? Mail dan naar leidinggevende@cbwvolendam.nl