Jasper Hanjoel.
Jasper Hanjoel. (Foto: M.R. vd Engel)

"Blijf de kleine ondernemers helpen"

Jasper Hanjoel over impact corona op Slagerij Waterlants Weelde

Door Shelley Zuizewind

OOSTHUIZEN - Voor Jasper Hanjoel, sinds kort de nieuwe eigenaar van Slagerij Waterlant's Weelde en natuurvlees.nl is het nu, net als voor veel ondernemers, alle zeilen bijzetten na de maatregelen van de overheid afgelopen donderdag. "De impact is voor horeca en ondernemers enorm. Gelukkig ben ik afgelopen anderhalve maand voortvarend van start gegaan en ook nu, gaan gek genoeg, de zaken gewoon door." Zo is de slagerij aan de Raadhuisstraat 27, Oosthuizen gewoon geopend, maar vraagt Janjoel wel zijn klanten gepaste afstand van elkaar te houden, niet zelf producten uit de schappen te pakken en ziet hij erop toe dat zijn medewerkers nog meer hygiƫnisch werken dan ze al deden. "We wassen ontzettend vaak onze handen en desinfecteren bijvoorbeeld onze telefoons veelvuldig", aldus Hanjoel.

Hanjoel nam de goedlopende zaak over van Jan Splinter en heeft veel liefde en passie voor het vak. "Ik ben ontzettend blij dat ik deze mooi zaak over heb kunnen nemen en ben er trots op dat we prachtig natuurvlees kunnen aanbieden, met oog voor dierenwelzijn en dat we samenwerken met diverse lokale boeren zoals bijvoorbeeld Boris van Zanten, Klaas Schouten, Henry Hardenbol, en Piet Rep. De dieren worden bij deze boeren op een gezonde manier gehouden, zodat we mooi natuurvlees kunnen bieden met een goede, prachtige kwaliteit en tevens met respect voor de natuur!"

Spannende tijden

"Het zijn wel spannende tijden, zeker gezien het feit dat ik enige tijd geleden de goedlopende zaak heb overgenomen en een investering heb gedaan. Uiteraard heb ik zoals vele ondernemers met mij de bank al aan de telefoon gehad. Goed om te horen dat zij steun bieden in de vorm van uitstel van betaling en vol begrip zijn, dat geeft vertrouwen!"

Gesprek van de dag

"Overigens merk ik dat de bezoeker ons evengoed nog wel weet te vinden. De winkel wordt nog redelijk goed bezocht, en als ik achter de toonbank sta hoor ik de klanten over niets anders praten dan corona. Het is natuurlijk het gesprek van de dag. Hoe wij ermee omgaan? Schouders eronder en met z'n allen positief blijven. Ik hamer ontzettend op de hygiƫnemaatregelen." Zo vraagt Hanjoel zijn medewerkers gepaste afstand van elkaar en de klant te houden, nog vaker de handen te wassen dan normaal en moeten telefoons veelvuldig worden schoongemaakt. "Omdat je die smartphone natuurlijk ontzettend vaak in de handen hebt." Verder mogen mensen in de winkel uit voorzorg zelf geen producten uit de schappen pakken en leveranciers mogen niet meer binnenkomen en leveren af voor de deur.

Bezorgdienst met bakker Sante
Hanjoel merkte vorige week al op dat het extra druk was in de zaak. "Dat was niet alleen in de supermarkten te zien, maar ook bij ons. Veel mensen die komen tussen het thuiswerken door toch even langs in de winkel voor een lekker stukje vlees, eieren of een sapje. Je hoort dat klanten ons deze extra klandizie gunnen als kleine zelfstandige. Dat is goed om te horen. De supermarkten hebben wat meer vet op de botten dan de kleine ondernemer, dus ik zou zeggen blijf ons steunen en kom naar de winkel of laat ons bezorgen! En dan kijk ik niet alleen naar onze eigen slagerij, maar naar alle lokale bedrijven. Zo heb ik sinds kort met de bakker Sante in het dorp een samenwerking op het gebied van bezorging. Zowel bij mij als bij Sante kan telefonisch een bestelling worden gedaan voor het laten bezorgen van vlees, boord, maar ook sappen, eieren, pasta en kaas." Bestellingen kunnen ook worden afgehaald in de winkel. Bestellingen via de webshop kunnen nu al worden gedaan vanaf 50 euro i.p.v. 100 euro.
Meer info? Zie www.natuurvlees.nl