Schroom niet om hulp te vragen zegt Tessa Konijn van Coronahulp Edam-Volendam-Zeevang.
Schroom niet om hulp te vragen zegt Tessa Konijn van Coronahulp Edam-Volendam-Zeevang. (Foto: Pixabay)

Coronahulp Edam-Volendam-Zeevang

Vervolg van de voorpagina

...een online platform op te richten met de duidelijke naam: Corona hulp Edam Volendam. En dat is best leuk, want we hebben al veel overleg gehad maar eigenlijk kennen we elkaar niet!"

Boodschappenservice

Tessa Konijn: "We zijn sinds maandag in de lucht en we hebben al vele aanmeldingen, en het mooiste; mensen komen ook zelf met mooie initiatieven." Zo blijven de vele aanmeldingen binnenstromen en bieden mensen her en der hand- en spandiensten aan. Te denken valt aan klusjes voor elkaar oppakken zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, eten langs brengen, oppassen, noem maar op.

"Stuur ouderen een kaartje!"

Ook geven mensen elkaar tips en attenderen ze elkaar via het platform op nieuwtjes. Zo wordt men aangespoord om ouderen in bejaardentehuizen een hart onder de riem te steken door een kaartje te sturen via de post en worden er ideeën geopperd om de jeugd aan te spreken op hun verantwoordelijkheid.

Goedbedoelde adviezen

"Laat ze niet te dicht bij elkaar spelen op de voetbalveldjes", aldus een bezorgde Facebookbezoeker. Velen zijn het met hem eens.

Blij

Tessa Konijn: "Ik ben blij te zien dat dit platform hulp kan bieden aan vele mensen en om te zien dat we binnen twee dagen al vele aanmeldingen hebben. Laten we vooral samen met elkaar blijven communiceren en elkaar op deze manier helpen en ondersteunen waar nodig. Schroom niet om hulp te vragen!"

Ouderen

Tessa Konijn: "SMD, Sociaal maatschappelijke dienstverlening, heeft ons toegezegd samen te willen werken, dat wil zeggen dat een telefonisch medewerker van SMD ervoor gaat zorgen dat ouderen zonder internet ook van de online dienst gebruik kunnen maken!"

Contact SMD

De SMD, Sociaal maatschappelijke dienstverlening, kan tussen 9.00 uur en 12.00 uur gebeld worden door ouderen of andere personen zonder toegang tot internet via tel: 0299-391507.

In de middag kan men een ander nummer bellen, tussen 13.00 en 17.00 uur, tel: 075-2060011.