Huis aan het Water doet nog alle contact digitaal.
Huis aan het Water doet nog alle contact digitaal. (Foto: Ria Houweling)

Gepaste afstand en toch dichtbij

KATWOUDE - Door de Coronacrisis leeft de wereld op dit moment in de 1,5 meter samenleving. Het is niet mogelijk om in groepen samen te komen. Ook de deuren van Huis aan het Water, een stichting waar iedereen die te maken heeft met kanker terecht kan, zijn gesloten voor bezoek. Maar de professionals en vrijwilligers van Huis aan het Water zijn er wél voor mensen met kanker en hun naasten. Middels het nieuwe programma, waarbij ondersteuning via beeldbellen en telefonische gesprekken centraal staan, is Huis aan het Water op gepaste afstand toch dichtbij.

Deelnemen aan onder andere sportgroepen, creatieve ateliers en yogalessen kan middels videobellen. Er kan eén op één gewandeld worden, er is mindfulness onder begeleiding en voor wie behoefte heeft aan een luisterend oor of een hulpvraag heeft, is Huis aan het Water telefonisch bereikbaar op, tel. 0299-742790. Ook voor andere zaken, zoals diëtetiek, levensfase coaching of rouw- en verliesbegeleiding kan er contact worden opgenomen met Huis aan het Water.

Het volledige programma voor de maand mei is te vinden op de website van Huis aan het Water (www.stichtinghuisaanhetwater.nl). Kijk voor meer informatie, bruikbare tips en adviezen ook op de Facebookpagina.