Afbeelding
(Foto: 4 en 5 mei committee)

4 mei herdenking in Monnickendam

MONNICKENDAM - In verband met de Coronacrisis is het helaas niet mogelijk om een herdenking te houden zoals iedereen dat gewend is. Door Omroep PIM zal op 30 april een korte plechtigheid worden opgenomen in de Grote Kerk. Aan deze plechtigheid zal medewerking wordt verleend door: Frank van de Streek, voorzitter Herdenkingscomité, Astrid van de Weijenberg, namens het Bestuur van Waterland. Ton Meijer en Shifra Wurms, leden Herdenkingscomité.

Omroep PIM zal deze opname op 4 mei om 19.00 uur worden uitgezonden. Op deze wijze wil het Herdenkingscomité de slachtoffers van WO II uit Monnickendam eren.

Vervolgens zal de nationale herdenking van 19.00 tot 20.30 uur op tv te zien zijn met onder andere de toespraak van Koning Willem Alexander. Aansluitend zal om 20.30 uur door het Herdenkingscomité bloemen worden gelegd bij de monumenten aan De Zarken.

Inwoners van Waterland worden uitgenodigd om op eigen gelegenheid bloemen te leggen bij één van de monumenten aan de Zarken in Monnickendam op 4 mei na 20.35 uur of op 5 mei tussen 09.00 en 21.00 uur.