Alie Bootsman geeft les in healing tao.
Alie Bootsman geeft les in healing tao. (Foto: aangeleverd )

Healing Tao lessen van Alie Bootsman brengen rust en ontspanning in dagelijks leven

VOLENDAM – Ben je op zoek naar meer ontspanning in je dagelijks leven? Werk je hard, heb je weinig tijd om tot jezelf te komen en ervaar je veel stress? Wellicht zijn de nieuwe 'Healing Tao-groepslessen' van Healing Tao docente Alie Bootsman dan iets voor jou. "Healing Tao is een Chinese bewegingsleer van meer dan vijfduizend jaar oud. De lessen zijn erop gericht om het lichaam in balans te brengen. Deze balans kun je bereiken door te ontspannen, ontgiften en vitaliseren. Dit doen we door middel van verschillende Chi-Kung oefeningen en meditaties.", aldus Bootsman.

'Lichaam en geest in balans'

Alie Bootsman geeft groepslessen Healing Tao, waarbij in eerste instantie de focus ligt op ontspannen, onthaasten en ontstressen. "In de groepslessen werken we met het basisprincipe uit het taoïsme: de innerlijke glimlach. Vanuit dit basisprincipe leer je met zachtheid en respect naar jezelf kijken. De innerlijke glimlach maakt ons energielichaam wakker en harmoniseert het. We maken een reis door het lichaam waarbij we op een steeds dieper niveau gaan ontspannen en emotionele en mentale patronen loslaten die normaal bevroren zijn.", aldus Bootsman.

Leren met zachtheid en respect naar jezelf te kijken

Ontgiften en vitaliseren

In een Healing Tao les wordt er gewerkt aan één of meerdere organen. Bootsman: "Het ontgiften van de organen doen we door middel van strekkingen van het lichaam en meditaties. Tijdens en na de oefeningen voelen we goed wat er in het lichaam gebeurt en daar nemen we dan ook de tijd voor in de les. Op deze manier geven we ons lichaam de mogelijkheid om oude spanningen en blokkades (emoties) te verwerken en los te laten. Na het ontgiften is er ruimte voor vitalisatie, ofwel jezelf opladen. Dit doen we middels Chi Kung oefeningen, waarbij we onder andere werken aan fysieke stabiliteit en aarding. Met Healing Tao kunnen we er zelf voor zorgen dat we in balans zijn zodat we gezond, fit en vitaal worden en blijven."

Thuiskomen bij mezelf

Het resultaat? Bootsman: "Balans van lichaam en geest en persoonlijke groei. Voor mij voelt de beoefening van Healing Tao als thuiskomen bij mezelf. Ik ervaar meer rust, ontspanning en levensvreugde. Mijn cursisten geven ook aan zich lekker ontspannen en energiek te voelen en een betere kwaliteit van slapen te hebben."

Tao-lessen

Lessen in groepsverband of privé-sessie

Bootsman geeft de lessen in Volendam of op locatie, zowel in groepsverband als in een privé-sessie. De lessen zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Ze geeft ook lessen alleen voor vrouwen: Tao de la Femme Lune. "Bij deze vorm van Tao worden Tao-technieken op andere een manier ingezet: we werken met muziek, met vloeiende bewegingen en meer Yin-fases.", aldus Bootsman. De Tao-oefeningen worden afwisselend liggend, zittend of staand uitgevoerd.

Coaching/EFT/massages

Bootsman vindt het belangrijk om mensen op verschillende manieren – al naar gelang van wens – te kunnen ondersteunen bij ontspanning en het loslaten van emoties.

Naast Healing Tao docente is ze ook sportmasseuse en ICF-gecertificeerd coach. Bootsman: "Ik pas diverse verbale en non-verbale technieken toe om emoties los te laten en dit helpt mensen om dichter bij zichzelf en in balans te komen. Naast Healing Tao-lessen kunt u dus ook bij mij terecht voor coaching, Emotional Freedom Techniques (EFT) sessies, Quantum Touch, Access Bars hoofdbehandelingen en voetreflexzone- en ontspanningsmassages."

Meer info en aanmelden

Begin maart starten er nieuwe lessen Healing Tao en Tao voor de vrouw. Meer info of aanmelden? Kijk op www.aliebootsman.com of informeer via 06 3022 1607.

Groepsruimte waar les wordt gegeven.