Afbeelding
(Foto: SOCIAL WORK)

Amstelveens Symfonie orkest

MONNICKENDAM -Het Amstelveens Symfonie Orkest staat zaterdag 2 maart in de Grote kerk in Monnickendam. Het is opgericht in in 1976 door enkele leden van het voormalig 'Symfonieorkest Schubert' en is een symfonieorkest dat bestaat uit amateurmusici afkomstig uit Amstelveen en omgeving.

Het orkest wordt ondersteund door professionele musici. Jaarlijks worden in het voorjaar en het najaar concerten gegeven in Amstelveen en omstreken. Na Grzegorz Stasko (tot 1990), Saskia Boon (tot 2013) en Hans Scheepers (tot 2014) wordt het AmSO sinds augustus 2014 geleid door dirigent Rutger van Leyden.

Het orkest wordt ondersteund door profesionele musici

Wereldmuziek

Rutger van Leyden studeerde orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Masterclasses volgde hij bij Gennady Rozhdestvensky, Peter Eötvös en Anton Kersjes.

Hij dirigeerde vooraanstaande ensembles met voornamelijk hedendaagse muziek in binnen- en buitenland. Thans geeft hij onder meer leiding aan wereldmuziekkoor 'Passion', de Gooise Operette en Operakoor Almere en is vaste dirigent van het AmSO.

Grote kerk

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 maart 2020 om 20:00 uur in de Grote kerk, De Zarken 2, Monnickendam en op zondag 22 maart 2020 om 15:00 in de Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen.

Meer info via www.amso-orkest.com.


Toegang € 15,00 incl. consumptie, jongeren tot en met 18 jaar € 7,50. Meer informatie en online kaartverkoop: www.amso-orkest.com.