Je hoeft het niet alleen te doen si de slogan van het inloophuis.
Je hoeft het niet alleen te doen si de slogan van het inloophuis. (Foto: aangeleverd)

“Misschien kan de deur weer op een kiertje?”

PURMEREND – Ook het inloophuis Wij Allemaal is vanwege de lockdown de komende periode gesloten.

“In ieder geval tot en met 3 januari”, vertelt coördinator Wendy Kok. Bij het inloophuis wordt er de komende tijd weer gekeken wat er eventueel mogelijk is in januari.

"Je hoeft het niet alleen te doen"

“Want onze gasten hebben ons juist nu nodig in de tijd waarin je elkaar geen knuffel kan geven, terwijl die wel zo hard nodig is. We zeggen wel: 'we mogen elkaar niet vastpakken, maar we gaan elkaar zeker niet loslaten!'"

Hulp bieden en krijgen

De vrijwilligers zullen er dan ook samen met Wendy Kok alles aan doen om ook ten tijde van de lockdown hulp te bieden aan cliënten die op welke manier dan ook te maken hebben met kanker. "Hopelijk kan de deur weer op een kiertje open." Dit betekent dat er gekeken wordt naar welke activiteiten eventueel wel mogelijk zijn en op afstand uiteraard.

Wij Allemaal helpt via Zoom

Videobellen

“Mochten we toch gesloten blijven, omdat we met een kwetsbare groep te maken hebben zou dat zomaar kunnen, dan gaan we echt weer alles op alles zetten om waar mogelijk te helpen. Dan gaan we weer telefonisch gesprekken voeren zodat mensen hun verhaal kunnen doen en zelfs via Zoom (videobellen) aan de slag.. Op deze manier wordt het toch wat persoonlijker!”, vertelt Wendy Kok.

"En is er een dringende hulpvraag, bel dan gerust via tel 0299-40609. Want ook nu en tijdens de feestdagen hoef je het niet alleen te doen!” Meer info via www.wij-allemaal.nl