Waarom is de Edammer kaas zo beroemd? In de Cheese Experience krijg je hier antwoordt op!
Waarom is de Edammer kaas zo beroemd? In de Cheese Experience krijg je hier antwoordt op! (Foto: Nico Oussoren)

Ontdek de nieuwste attractie van Waterland

EDAM - Augustus is in Edam, na een renovatietraject dat meer dan 7 jaar heeft geduurd, The Story of Edam Cheese geopend. Een ontzettend leuke experience waarin het geheim achter het wereldwijde succes van de Edammer kazen wordt ontrafeld. Waarom is die kaas nu eigenlijk zo wereldberoemd geworden? Bezoek The Story of Edam Cheese en kom erachter! Lezers van Ons Streekblad krijgen in de maand oktober 50 procent korting op de entreeprijs.

De heldin van dit verhaal is de boerin, de held van dit verhaal is natuurlijk de Edammer kaas die de stad wereldfaam verschafte.

Het is een uitje geschikt voor de hele familie. Onderdelen van de experience zijn het kunnen melken van een koe, je leert hoe je kaas moet maken en ook hoe je kaas proeft.

Parel

De Experience is gevestigd in een van de oudste panden van Edam, die door de familie Willig in oude ere is hersteld. Ook over dit eeuwenoude pand wordt van alles verteld. Edam is weer een prachtige parel rijker. Absoluut een bezoek waard.

Kortingsactie

Nu speciaal voor lezers van ons Streekblad Waterland gedurende de maand oktober 50 procent korting op de entreeprijs. Ga naar www.thestoryofedamcheese.com om uw tickets te boeken voor deze leuke experience.