Milou helpt de kinderen bij hun oefeningen in de klimdoeken.
Milou helpt de kinderen bij hun oefeningen in de klimdoeken. Foto: vincentdevriesfoto.nl

Professioneel luchtacrobaat Milou leert kinderen ‘dansen in de lucht’

VOLENDAM – Kansrijk Edam Volendam en CBW Volendam zorgen er ook dit jaar weer voor dat kinderen uit de regio hun talenten kunnen benutten. De organisaties bieden veel cursussen aan voor kinderen om ze hun talenten te laten ontwikkelen. Zoals luchtacrobatiek op woensdagmiddag in PX10 bijvoorbeeld. Vanaf deze maand zijn er ook lessen 'luchtacrobatiek spelenderwijs' toegevoegd aan het programma, speciaal voor zesjarigen. Professioneel luchtacrobaat Milou van Onna (34) leert de kinderen tijdens de les diverse gave trucjes in de klimdoeken, veelal op muziek waarbij de kinderen werken aan hun spierkracht, lenigheid en zelfvertrouwen.

Milou: “Het kost aardig wat spierkracht om jezelf op te kunnen trekken in de klimdoeken. Je ziet vaak dat kinderen dit -in tegenstelling tot volwassenen- vrij gemakkelijk kunnen of leren en ook met de lenigheid en souplesse zit het bij de kinderen vaak goed. Ze klimmen en klauteren makkelijk de touwen in en laten zich na uitleg over de basisknopen -althans sommige dan-moeiteloos naar voren en achteren vallen”, vertelt Milou die zelf studeerde aan de dansacademie en al ruim tien jaar lang professioneel luchtacrobaat is. Ze gaf shows in de Efteling, trad op bij Dinnershows – en musicals en o.a. bij de ZAPP tv-shows.

“Juf ik zit vast..”

“Soms gaat het natuurlijk ook weleens mis. Dan hoor ik ‘juf ik zit vast’…Leuk om te zien is dan dat ze elkaar graag willen helpen. Ik leg dan ook altijd uit, voordat we beginnen, dat het zeker de bedoeling is om plezier te hebben tijdens de les maar dat het ook de bedoeling is dat ze serieus opletten. Veiligheid is ontzettend belangrijk, want de kinderen hangen toch allemaal een paar meter boven de grond in de klimdoeken”, vertelt Milou.

Eigen niveau

Uiteraard stappen niet alle kinderen op hetzelfde niveau in.

Lees verder op pagina 5