Eveline Roux.
Eveline Roux. Foto: Paulina Fotografie

ADD- en ADHD coaching voor vrouwen door Eveline Roux

PURMEREND – Gediplomeerd AD(H)D-coach Eveline Roux komt met een tweedaagse training voor vrouwen met ADHD, of vrouwen die zichzelf erin herkennen. “Heel vaak wordt ADHD bij vrouwen niet herkend. Ik ben ervaringsdeskundige en kwam er pas op mijn zesendertigste achter dat ik ADHD heb. Dat vond ik best gek, maar nadat ik mezelf erin ben gaan verdiepen en vervolgens ADHD-coach ben geworden voelde het fijn om te kunnen accepteren dat je als vrouw met ADHD nu eenmaal niet altijd alles tip-top in orde en gestructureerd hebt. Het hebben van ADHD is niet alleen een nadeel; sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat je het in je eigen voordeel kunt gebruiken en dat is, naast acceptatie, dan ook mijn het doel van mijn coachsessies voor vrouwen met ADHD!”

"Je kunt ADHD heel goed in je voordeel gebruiken"

De eerstvolgende tweedaagse training van Eveline vindt plaats op 8 en 15 september aan de Amstellaan 2b in Purmerend. Aanvang: 10.30 uur. Aanmelden hiervoor kan nog.

Sleutels altijd zoek..

“Je sleutels en telefoon kwijt, wasmand die overloopt en geen idee waar de rekening is die je moet betalen. Dit hebben sommige mensen wel eens vaker. Voor vrouwen die ADHD hebben is dit echter meer regel dan uitzondering”, aldus Roux. “Toch wil ik ook benadrukken dat ADHD-ers bijzonder veel positieve eigenschappen hebben zoals creativiteit, ‘out of the box denken’, goed presteren onder hoge druk vanwege hyperfocus en spontaan in de omgang! Door zowel de positieve als minder goede eigenschappen op een juiste manier in te zetten kunnen we ADHD in ons voordeel gebruiken. Mijn doel is om binnen vijf jaar 5000 vrouwen te bereiken en te helpen bij hun ADHD, en laten zien dat ADHD ook een kracht is, zeker geen zwakte!”

2-daagse training

Wat komt er tijdens de trainingsdagen op 8 en 15 september allemaal aan bod ? “De eerste dag gaat over de plek die ADHD in jouw dagelijks leven inneemt. Op welke momenten heb je er last van, waarom is dat zo en wat kun je daar (wel of niet) aan doen? We kijken naar wat de oorzaak is van wat veel ADHD-vrouwen omschrijven als een ‘druk, vol’ hoofd. Aan de orde komen o.a.: uitstelgedrag, planning, prioriteiten stellen en overzicht houden. Op de tweede cursusdag (15 september) komen ook aan bod: omgaan met prikkels, hormonen, veelal een boosdoener voor vrouwen, en het maken van ADHD-vriendelijke keuzes”, aldus Roux.

"Plannen, prioriteiten stellen en orde houden kun je leren"

Coachingspraktijk

Roux timmert sinds ruim twee jaar lekker aan de weg met haar coachpraktijk, waarmee ze zich echt alleen richt op vrouwen met ADHD. “Ik heb klanten in deze regio Purmerend, Waterland die ik ‘face to face’ spreek, maar ook klanten vanuit heel Nederland de speciaal deze kant op komen voor coachsessies. Omdat mijn website goed vindbaar is, heb ik inmiddels ook coachklanten in het buitenland die ik help via coachsessies via internet. Ontzettend mooi en waardevol om te doen. Ik krijg vaak te horen dat vrouwen het fijn vinden dat ik ervaringsdeskundige ben en hun klachten herken.”

Meer info

Meer info? Kijk op de website www.ADHDbijvrouwen.nl. Aanmelden voor de training kan nog via de website. Kosten: 197 euro Coachpraktijk ADHD bij Vrouwen bevindt zich in het Oase Center, Amstellaan 2b, 1442RX Purmerend.