Stefan van Schaik en Camiel Honselaar zijn trots op het feit dat ze gezamenlijk een mooi nieuwbouwplan realiseren.
Stefan van Schaik en Camiel Honselaar zijn trots op het feit dat ze gezamenlijk een mooi nieuwbouwplan realiseren. Foto: aangeleverd

Acht sociale huurwoningen erbij in Ilpendam

ILPENDAM - Jongeren onder de 26 krijgen binnenkort de kans een sociale huurwoning in Ilpendam te bemachtigen. HSB bouw en Wooncompagnie zorgen er samen voor dat dit mogelijk wordt. Op de voormalige locatie van de Sebastianusschool realiseert Wooncompagnie deze woningen voor jongeren onder de 26 jaar.

De woningen zijn verdeeld over twee verdiepingen en worden bij aanvang van de huur voor ten minste 25 procent toegewezen aan jongeren uit de gemeente Waterland.

Stefan van Schaik, directeur bestuurder van Wooncompagnie: “We zijn verheugd over het kunnen bouwen voor jongeren op deze locatie.

De best mogelijke woning, tegen de laagst mogelijke huurprijs is waar wij voor staan. Wij hopen dan ook op meer woningbouwlocaties in de gemeente Waterland te kunnen gaan bouwen!"

Betaalbare woningen

Camiel Honselaar, directeur HSB, vult hierop aan “HSB is trots op de samenwerking met Wooncompagnie en Hooyschuur architecten. Gezamenlijk zullen wij op deze locatie een mooi nieuwbouwplan realiseren met duurzame en betaalbare woningen voor jongeren.

De woningen worden gasloos gebouwd en voorzien van een aantal zonnepanelen op het dak.

Woningen staan op website Woonmatch Waterland

De woningen zullen tegen die tijd dat ze worden opgeleverd, worden geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Alleen woningzoekenden die staan ingeschreven kunnen reageren