De bewoners van het Kesterpad op Marken zijn weer teruggekeerd.
De bewoners van het Kesterpad op Marken zijn weer teruggekeerd. (Foto: Pep )

Het Kesterpad op Marken is weer compleet

MARKEN - Alle bewoners van de getroffen woningen aan de Kets, op Marken beter bekend als het Kesterpad, zijn weer teruggekeerd naar hun huis. Drie woningen waren vrijdag 31 mei 2019 door een brand geheel of gedeeltelijk verwoest.

De laatste dag van mei 2019 zullen vele Markers, en zeker de bewoners van het Kesterpad, niet snel meer vergeten. Een brand verwoestte Kets 33A en Kets 33B en er was veel waterschade aan Kets 34. Dankzij adequaat optreden van de brandweer zijn de overige woningen ongedeerd gebleven.

Terug naar huis

Kets 34 werd als eerste opgeknapt, waarna de bewoners op dinsdag 21 januari 2020 weer terug konden keren naar hun ‘thuis’. Inmiddels waren medio december 2019 de sloop werkzaamheden aan de andere twee woningen in gang gezet. De herbouw begon begin januari 2020. Eind maart lagen de pannen weer op het dak.

Buren blij

De bewoners van Kets 33A zijn zaterdag 22 augustus teruggekeerd en afgelopen zaterdag werd Kets 33B ook weer bewoond en is het Kesterpad na vijftien maanden weer compleet. Bij alle gelegenheden waren de buren ook enorm blij met de terugkeer van hun buurtjes, want bij elke thuiskomst werd een welkomstspandoek opgehangen en een welkomsttaart gebracht.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com