Laura (links) en Marion (rechts) voelen zich helemaal thuis in hun eigen workshop. (Foto: aangeleverd)
Laura (links) en Marion (rechts) voelen zich helemaal thuis in hun eigen workshop. (Foto: aangeleverd)

Haken en breien is weer helemaal hot!

MONNICKENDAM - Marion van Steveninck is al jaren aan het haken en breien. Begin dit jaar heeft zij dit een meer professionele wending gegeven en is zij haak en brei workshops aan gaan bieden in haar eigen workshopruimte in Monnickendam. Dit heeft ze twee maanden kunnen doen voordat ze de deuren moest sluiten in verband met corona. Nu de deuren weer open zijn, komt alles langzaam weer op gang.

‘Haken en breien is echt mijn ding’

‘Nadat we de deuren hebben moeten sluiten loopt het nog niet echt storm.’ Of het nu komt door de vakantieperiode of omdat men toch te bang is of geen geld uit willen geven weet ze niet. Maar de aanmeldingen blijven nog achter in vergelijking met de aanmeldingen de eerste paar maanden van dit jaar geeft Marion aan.

DIY pakketten

Marion wordt wel steeds creatiever om anderen, ondanks de coronamaatregelen toch in hun creatieve behoefte te voorzien. Omdat men niet met elkaar kon samenkomen is Marion DIY pakketten gaan samenstellen en deze op haar webshop gaan verkopen. ‘De pakketten doen het erg goed maar ik mis het persoonlijke contact bij een verkoop. Het sociale aspect wat bij een workshop komt kijken, dat is waar ik het voor doe’ aldus Marion.

Nu mensen weer bij elkaar mogen komen verhuurt ze haar workshopruimte ook aan derden en biedt ze een breder scala aan workshops aan. Mandala tekenen, dromenvangers maken, mozaïeken, armbandjes knopen en natuurlijk haken en breien.

Workshops

Marion kijkt nog even aan welke workshop aanslaan bij mensen. Momenteel laten we iedere groepsgrootte toe, met een maximum van 4/5 personen, zelfs als er maar een enkele aanmelding is. Men mag zelf bepalen of zij dat willen. ‘Ik kan me voorstellen dat het minder gezellig is, maar er zijn ook genoeg mensen die niet voor het sociale aspect komen, maar die echt graag willen leren breien’ aldus Marion.

Haken en breien

‘Haken en breien is echt mijn ding’ aldus Marion. ‘Dat vind ik het leukst om te doen. Het geeft me heel veel voldoening wanneer iemand mij na een aantal breilessen trots laat zien wat ze gemaakt heeft. Zo was er laatst een cursist die voor de workshop nog nooit een breinaald had aangeraakt. Nu is zij aan haar tweede mouw van haar vest bezig. Men kan mij ook altijd bellen wanneer ze ergens niet uit komen. Ik zal ze altijd proberen te helpen.’

De komende maanden zullen alles bepalend zijn

Marion is benieuwd wat de komende maanden zullen brengen. ‘De komende maanden zullen alles bepalend zijn. We hebben de ruimte voor een jaar gehuurd, maar er moet wel verbetering in zitten om dit voort te kunnen blijven zetten. Hoe jammer ik het ook zou vinden om te moeten sluiten. Dit is echt mijn plekje, ik voel me hier helemaal thuis en ga hier met plezier naar toe. Hopelijk kunnen we hier nog lang workshops aanbieden.’

Marion en Laura hebben de workshop ruimte zo huiselijk mogelijk gemaakt. (Foto: aangeleverd)
Zelfgemaakte manden, Marion draait haar handen er niet voor om. (Foto: aangeleverd)
Dochter Laura is helemaal thuis in het handlettering. (Foto: aangeleverd)