Geen kermis bij de LOVE

VOLENDAM - Begin juli kwam het hoge woord eruit, dit jaar zijn er geen kermissen in de gemeente Edam-Volendam. Dit in verband met de coronacrisis. Omdat de kermissen niet doorgaan, gaat de Lokale Omroep Volendam Edam (L.O.V.E.) haar programmering aanpassen. ‘Want als er geen kermis is, is het raar dat de LOVE doet alsof er niets aan de hand is en gewoon haar feestprogramma’s laat doorgaan’, aldus het bestuur. De omroep is traditioneel met haar kermisclips en radioprogrammering het stralend middelpunt van al het feestgedruis.

Verantwoordelijkheid

Het bestuur vindt dat de LOVE als publieke lokale omroep haar verantwoordelijkheid moet nemen en niet moet doen alsof er niets aan de hand is. ‘Dat kan niet. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen in deze tijd. De LOVE moet in deze tijd niet de aanjager zijn voor mensen om feest te gaan vieren en elkaar in grote getale op te zoeken. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Daarom is het besluit genomen om een jaartje over te slaan.’

LOVE 35-jarig bestaan

Volgend jaar bestaat de LOVE, een van de grootste lokale omroepen van Nederland, 35 jaar. Daarmee is de LOVE een van de omroepen die het, het langst hebben volgehouden in Nederland. Een ding is zeker, de omroep wil deze 35e verjaardag met de hele gemeente vieren. ‘Dit is een prestatie waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Volgend jaar wordt een feestjaar. Onze verjaardag willen we met iedereen vieren. We verdienen allemaal wel weer wat gezelligheid.