Heerlijk genieten tijdens het springfestijn.
Heerlijk genieten tijdens het springfestijn. (Foto: Aangeleverd )

'Oost West Thuis Best' in Ilpendam

ILPENDAM - Spelen met water, sporten, nieuwe dingen leren en koken, zomaar een paar activiteiten die deze week worden gedaan tijdens de sport- en spelweek in Ilpendam. Kinderen hebben zich van tevoren kunnen opgeven voor de gehele week, maar kunnen ook nog los deelnemen aan de activiteiten want "hoe meer ziel hoe meer vreugd",, vertelt Anja Walter van de organisatie.

Sport en spelweek Ilpendam beregezellig

Het thema dit jaar is, heel toepasselijk, Oost west thuis best, met een kwinkslag naar de vele mensen die thuis blijven vanwege de coronacrisis. Dat thuisblijven lijkt de kinderen enigszins te deren. "Ze vinden het geweldig en zijn enorm enthousiast", aldus Anja Walter.

Springfestijn

De feestweek ging van start met een potje ochtendgymnastiek om iedereen goed op te warmen en met een heus springfestijn. Lekker klimmen en klauteren op grote luchtkussens, een en al pret natuurlijk. Bij het begin van de sport en spelweek waren er al zo een 68 kinderen aanwezig. "Er is dus genoeg animo, maar er kunnen altijd nog kinderen bij hoor! Dat is alleen maar gezellig!", aldus Anja.

Dinsdagochtend werd er gekookt "ook geheel naar het thema oost west thuis best". Dit betekent dus veelal Hollandse pot!

Echte Hollandse balletjes

"De kinderen gingen enthousiast aan de slag met het maken van echte Hollandse gehaktballetjes en soep en hebben dit vervolgens smakelijk opgegeten. Dit keer waren de ouders niet uitgenodigd om mee te eten, in verband met corona. We doen onze uiterste best om hier rekening mee te houden, dus de ouders mochten niet zoals andere jaren mee eten en we staan bij deur zodat de ouders niet het terrein of de zaal inkomen, het is even niet anders", aldus Anja.

Waterspektakel

Om in het thema te blijven was het waterspektakel woensdagmiddag geheel in het teken van Holland. Zo konden de kinderen spelletjes doen op hun klompen en ouderwets steltlopen, uiteraard werd er voor verkoeling gezorgd met het warme weer.

Komende activiteiten

De komende activiteiten zijn nog barbecuen met aansluitend een heuse 'party night'. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Sport-en spelweek Ilpendam.