De vrijwilligers van het inloophuis samen met Wendy Kok.
De vrijwilligers van het inloophuis samen met Wendy Kok. (Foto: Wij Allemaal)

“Elkaar live zien doet men goed”

PURMEREND – Inloophuis Wij Allemaal heeft de deur weer iets meer open gezet voor haar trouwe bezoekers en uiteraard ook voor nieuwe gasten die te maken hebben met kanker. Coördinator Wendy Kok: “Ik ben blij dat we veel activiteiten weer opgestart hebben, weliswaar op afspraak,zelfs de koffie, maar het is een goed begin.”

Zo kan men weer terecht bij het inloophuis voor activiteiten zoals yoga en schilderen maar ook kunnen er weer schoonheidsbehandelingen geboekt worden. Wendy Kok: “Er is ook weer veel vraag naar de gesprekken met oncologisch verpleegkundige en de rouwbegeleider. Ook deze een-op-een-coachingsgesprekken zijn weer gestart. Tevens zijn de jonge vrouwengroep, de mannengroep en de kidzzmiddag weer van start gegaan.

Vooraf bellen

Even ‘last minute’ naar binnenlopen is er helaas nog niet bij. “Je wilt geen nee verkopen als iemand aan de deur staat.

Daarom vragen we mensen vooraf te bellen, omdat we momenteel minder bezoekers in de huiskamer kunnen opvangen, vanwege de anderhalvemeter maatregelen.”

Live weerzien

“De coronatijd was en is nog steeds lastig”, vertelt Wendy Kok. “Als iemand emotioneel is dan sla je normaal een arm om iemand heen…Dit neemt niet weg dat we positief zijn en kijken naar wat er wel kan. We houden ons strikt aan de maatregelen van het RIVM en letten extra goed op de hygiëne. De bezoekers die nu weer regelmatig in de huiskamer zitten vinden het ook erg fijn dat men elkaar weer live kan zien. Dat doet de mensen echt goed, want je hoeft het niet allen te doen!” Wil je ook een bezoekje brengen aan het inloophuis? Bel dan even van tevoren met 0299 406094.