Het was een drukke open dag op de Triade.
Het was een drukke open dag op de Triade. (Foto: aangeleverd)

Drukke open dag op De Triade

Veel belangstelling voor technische opleidingen

EDAM - Tijdens de open dag van 16 januari op SG De Triade in Edam was de belangstelling groot. "Techniek heeft de toekomst", zegt Jeanine van Schendel, adjunct-directeur. "Daarom willen wij kinderen op jonge leeftijd al de kans geven om hier actief kennis mee te maken. Onder andere door het geven van gratis technieklessen aan basisschoolleerlingen. Ook de overheid stimuleert 'sterk techniekonderwijs'. En dat lijkt te werken."

Tijdens de open dagen op De Triade (de volgende is op 7 februari) kunnen leerlingen en hun ouders kennis maken met alle vakken én met alle docenten. En ze kunnen meteen zelf dingen ervaren.

Horen,zien en doen

Zo kunnen ze zelf lassen bij Produceren, Installeren en Energie (PIE), metselen en timmeren bij Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) en bij Media, Vormgeving en ICT (MVI) kunnen ze experimenteren met een 'green screen'. Kortom, er is veel te horen, te zien en vooral te doen tijdens de open dagen van De Triade.

Kleinschalig

Directeur Jan Adels vertelt: "We zijn een kleinschalige school. De lijnen zijn hier kort en dat merk je meteen tijdens de open dagen. Je kunt in gesprek met alle docenten en mentoren. Dat vinden we belangrijk, omdat dat de mensen zijn met wie je straks te maken krijgt op De Triade. We vertellen je graag hoe we zorgen voor een veilige omgeving en hoe we omgaan met dyslexie en andere uitdagingen waar je als leerling soms mee te maken krijgt."

7 februari extra open dag

Vrijdag 7 februari van 18.00 tot 20.30 uur.