In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen zich uitleven in museum de Speeltoren.
In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen zich uitleven in museum de Speeltoren. (Foto: aangeleverd )

Speelse museumdagen voor kinderen

MONNICKENDAM - In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen (6-12) zich weer helemaal uitleven in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam met drie creatieve en leerzame workshops zoals: "Muziekinstrument maken" of "Creatief met Wol en Vilt" of "Archeologie4Kids". De echte speurneuzen mogen elke dag proberen de spannende Museumspeurtocht op te lossen en kleine kinderen kunnen lekker spelen in het Ontdekhuisje van de Juniorzaal.

Wanneer is er wat te doen? Op de workshop 'Muziekinstrument maken' op dinsdagmiddag 18 februari mag je zelf een muziekinstrument maken van verschillende materialen: hout, papier, blikjes, plastic slangetjes, enz. Lekker knutselen en je mag het ook zelf versieren.

Voor de creatieve kunstenaars is er op woensdagmiddag 19 februari de workshop 'Wol en Vilt' door textielkunstenaar Mieke Werners. Zij leert je hoe je met wol en vilt mooie dingen kunt maken. Ook leidt zij je rond op haar tentoonstelling om ideeën op te doen.

Wil je weten wat amateur archeologen doen? Kom dan naar de workshop 'Archeologie4 Kids' van Martin Visser op donderdagmiddag 20 februari. Hij legt je uit hoe je vondsten kunt terugvinden in Waterland en hoe je gebroken tegels weer kunt restaureren. Ook mag je zelf met verf een tegel ontwerpen en mee naar huis nemen.

Echte speurneuzen

Voor de echte speurneuzen (7-12 jaar) is er elke dag de spannende museumspeurtocht om op te lossen. De vragen leiden de speurneuzen door het hele museum en zo vindt je de antwoorden. Op de middagen zonder workshops kunnen de kleintjes gewoon spelen in het Ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden.

De workshops starten om 13.30 en eindigen om 15.30 uur, er is begeleiding aanwezig en het museum zorgt voor materiaal om te knippen, plakken en verven. Graag reserveren voor deelname aan de gekozen workshop via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen maximaal 12 kinderen aan de workshops meedoen.

Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, Monnickendam. 0299-652203. Voorjaarsvakantie geopend op maandag van 13.00 – 17.00 en dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. despeeltoren.nl