Luzette Kroon draagt de ambtsketen over aan loco-burgemeester Astrid van de Weijenberg,
Luzette Kroon draagt de ambtsketen over aan loco-burgemeester Astrid van de Weijenberg, (Foto: Ria Houweling Bouwman)

Afscheid burgemeester Kroon: 'Lexit'

MONNICKENDAM - Afgelopen vrijdag was het dan zover, de afscheidsreceptie van burgemeester Kroon. Inwoners van Waterland waren allen uitgenodigd om Luzette Kroon persoonlijk te bedanken voor haar inzet voor de gemeente Waterland en om haar succes te wensen met haar nieuwe functie als dijkgraaf. Hieronder leest u het eerste deel van de speech van Luzette Kroon.

"Hoe begin je een speech als je weet dat het echt je allerlaatste is in dit ambt? Als je weet dat het echt een afscheid is van deze fantastische baan, van deze geweldige gemeente. Zeker als je zo ontzettend veel warme woorden hebt mogen ontvangen als ik. Dat begon al bij het bekend worden van mijn voordracht, maar eigenlijk heb ik die warme woorden ook tijdens mijn loopbaan als burgemeester van Waterland regelmatig mogen ontvangen. Het is zoals ik al eerder liet optekenen, met pijn in het hart. Partir, c'est mourir un peu! En zo voelt het ook.

"Met pijn in het hart..."

Het moment van mijn afscheid prikken was nog wel even een dingetje, want de screening voor dijkgraven is net als die voor burgemeesters overigens, behoorlijk uitgebreid. En het is netjes om toch een Koninklijk Besluit te hebben. Op de valreep, afgelopen woensdag, kreeg is dan uiteindelijk een Koninklijk Besluit onder ogen, alhoewel deze niet helemaal juist is, staat er toch echt dat ik per 1 februari dijkgraaf word. 31 januari is al een bijzondere datum in Europa maar nu ook in mijn leven... een beetje mijn eigen persoonlijke Lexit.

Dit is ook een moment om te delen met veel mensen die een rol hebben gespeeld in mijn leven deze afgelopen 7 jaar en ruim 4 maanden.

En wat zijn dit 7 bewogen jaren geweest!.."Lees de gehele speech van Luzette Kroon op www.rodi.nl/waterland en bekijk hier tevens de foto's van de afscheidsreceptie gemaakt door Ria Houweling-Bouwman.