Hobo String Band live(stream) in de kerk van Beets op 20 juni om 20.30 uur.
Hobo String Band live(stream) in de kerk van Beets op 20 juni om 20.30 uur. (Foto: Ebbes Fotografie)

Hobo String Band live(stream) in de kerk

BEETS - Geen evenementen of volle zalen. Heel jammer, ook voor de muzikant. Maar zo af en toe piept er toch een zonnestraal tussendoor.

Zaterdag 20 juni om 20.30 uur

Op zaterdag 20 juni, om 20.30 uur, speelt de Hobo String Band in Coronasetting voor een uitverkocht huis van dertig man publiek in het pittoreske 15e-eeuwse kerkje van Beets.

De kerk van Beets nodigt u uit om het optreden vanuit uw luie stoel te volgen via een livestream. Dat kan door op YouTube te zoeken naar KerkBeets Live.

De Hobo String Band kende in de jaren 60/70 een stormachtige periode van zo'n tien jaar waarin zowel radio- als tv optredens, grote festivals, Paradiso en het Amsterdamse Concertgebouw werden bespeeld. Er werd een aantal platen gemaakt waarvan de LP 'Dedicated to Fidel' de meest bekende is, al was het alleen al door de karakteristieke kop van de Deense dog Fidel op de voorzijde van de hoes. De hond lag overigens altijd bij optredens pontificaal voor op het toneel op een matras.

Nu speelt de band vooral voor de lol, omdat muziek nou eenmaal leuk is. De band bestaat uit: Leen Mulder (viool), mandoline, Dick Kuin (zang en gitaar), Jan Erik Hoeve: (pedal steel banjo), Sander de Vries (gitaar), Piet van Leeuwen (bas) en Tristan Hupe (drums).