HHNK-vergadering

“Hoe komt u hier in deze coronatijd met zo’n grote groep?” vroeg voorzitter Groen. “Nou, ik nam het initiatief om met mijn medebewoners min of meer actie te voeren voor een groene dijk in plaats van een met beton of met asfalt beklede dijk aan het IJsselmeer.” “En u bent?” vroeg voorzitter Groen. “Mijn naam is Dol. James Dol.” “En… meneer Dol, beste burgers en buitenlui, wat kome gij hier allen doen?” vroeg voorzitter Groen, geheel ten overvloede. “Nou, vanuit het eeuwenoude verleden springt de Uitdammerzeedijk natuurlijk direct in het oog. Het is een pracht dijk om te zien. Met daarachter ons mooie dorp Uitdam,” vertelde James Dol. Hij had zich min of meer opgeworpen als woordvoerder van de spontaan ontstane demonstratie.

Het behoudt van een groene dijk

“En wat wilt u allen hier nu precies vertellen,” vroeg voorzitter Groen overbodig. “Wij allen dachten: als we nou eens naar de vergadering gaan in plaats van steeds maar brieven schrijven die toch onbeantwoord blijven en we laten eens goed blijken dat we de historie van onze dijk in tact willen laten door groen aan te brengen. Daar bedoel ik u natuurlijk niet mee, heer Groen.” “Is dat zo?” “Ja, dat is zo!” “Al deze mensen hier willen maar één ding van uw bestuur en directie: een groene dijk. Eigenlijk het behoudt van een groene dijk. Zo groen mogelijk.”


“Zo, maar wat is dan het probleem?” “U houdt vast aan een bekleding van steen.” “Is dat zo?” “Ja, dat is omwille van het makkelijk kunnen inspecteren van de dijk.” Nu kwam onze buurman Tom, Tom IJsseldijk, erachter dat op uw nieuwe website is vermeld dat het HHNK trots is op een grote collectie objecten uit het waterschapsverleden en dat u dat ziet als monumenten.” “Zeker, meneer Dol.” “Nou meneer Groen, dan is de voor de hand liggende oplossing simpel: bekleed beton met groen – gezien vanuit historisch oogpunt!”