De firma GC Verweij heeft met vrijwilliger Frans de lekkage verholpen.
De firma GC Verweij heeft met vrijwilliger Frans de lekkage verholpen. (Foto: aangeleverd)

Huis aan het Water bedankt hulp

KATWOUDE - In verband met de coronacrisis is Huis aan het Water half maart dicht gegaan voor bezoek. Wel is Huis aan het Water mensen met kanker blijven ondersteunen meestal via digitale wegen. Nu er een aantal versoepelingen zijn aangekondigd, ontvangt Huis aan het Water voorzichtig aan weer wat gasten, in kleine groepjes en voornamelijk in de tuin.

De maanden dat het Huis niet werd bezocht is gebruikt om het Huis weer klaar te maken voor bezoek. Zo is het Huis van onder tot boven met behulp van een groep vrijwilligers helemaal schoongemaakt. Met hulp van sponsoren zijn er een aantal grote en kleine klussen geklaard. Zo is de tuin en het schilderwerk vernieuwd.

Lekkage

Huis aan het Water had al een tijdje last van lekkage. Het bleek dat er aardig wat dakpannen kapot waren en daarnaast kon de dakopbouw wel een poetsbeurt gebruiken. De firma GC Verweij heeft een hoogwerker ter beschikking gesteld om dit klusje aan te pakken. Samen met vrijwilliger Frans hebben zij dit klusje geklaard. Alles ziet er weer keurig uit en hopelijk behoren de lekkages nu tot het verleden.

De tuin

De firma Van Geemen heeft in het kader van hun 120-jarig bestaan, Huis aan het Water geholpen met het versterken van de schoeiing rondom de tuin, zodat wordt voorkomen dat de tuin in de Gouwzee verdwijnt. Daarnaast hebben zij de grond die was afgekalfd weer aangevuld en hebben zij de invalidenopgang opnieuw bestraat zodat de gasten weer veilig het Huis kunnen bereiken.

Hordeur

De hordeur van de schuifpui op de begane grond is kapot. Van Nierop Montage bestaat dit jaar 12.5 jaar en plaatst een nieuwe hordeur. Nu er weer gebruik gemaakt wordt van de ruimtes, is het prettig dat de deuren weer open gezet kunnen worden.

Bedankt

Huis aan het Water wil iedereen bedanken die de afgelopen maanden zijn best heeft gedaan om het Huis weer klaar te maken voor alle bezoekers.

Huis aan het Water is weer aangepakt!
Afbeelding
Afbeelding