Chef en eigenaar Michiel van der Eerde aan het werk in het meest spraakmakende restaurant van Amsterdam.
Chef en eigenaar Michiel van der Eerde aan het werk in het meest spraakmakende restaurant van Amsterdam. (Foto: Maikel Thijssen photografy)

BAUT on tour naar Broek in Waterland

REGIO - Acht jaar geleden opende restaurant BAUT zijn eerste pop-up restaurant. Met BAUT #1 legde chef en eigenaar Michiel van der Eerde de lat hoog voor het toen nog jonge begrip “pop-up” in Nederland. “Bij de opening direct je sluitdatum communiceren, het maakte ons het meest spraakmakende restaurant van Amsterdam en misschien wel heel het land”, aldus van der Eerde. Met de heropening van de horeca op 1 juni jl. ontstond het idee het “moving circus”, dat BAUT na 7 verhuizingen in 7 jaar geworden is, te laten afreizen naar de geboorte plaatsen van een aantal personeelsleden. 5 maandagen, 5 restaurants, 5 pop-up.

Het spraakmakende BAUT concept zette Van der Eerde zever jaar geleden direct op de kaart. Dit resulteerde in een plekje in de jury van het SBS 6 programma Masterchef Holland en de award voor “Meest Markante Horecaondernemer van Nederland” in 2016/2017. Voor het eerst treet BAUT buiten de stadgrenzen van Amsterdam en reizen ze af naar Purmerend, Rijswijk, Baarn, Broek in Waterland en Alkmaar.

Op dagen dat bevriend restaurateurs normaal de deuren gesloten hebben maakt BAUT haar intrede en neemt voor één dag het desbetreffende restaurant over, noem het een restaurant take-over. Hier serveren zij een all-in arrangement met het thema “Best of BAUT”. De beste gerechtjes uit zeven edities BAUT. Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. Gerechten die door de legendarische Johannes van Dam bekroond werden met een 10-. “Het laat je ademloos” is wat Van Dam over deze gerechten zei. “Ik zal deze uitspraak nooit meer vergeten” aldus onze chef en eigenaar Michiel van der Eerde.

BAUT on tour

30 juni – restaurant Kozee (Purmerend)

06 juli – restaurant De Wits (Rijswijk)

13 juli – Cosa Cucina & Wine (Baarn)

20 juli – restaurant Het Broeker Huis (Broek in Waterland)

27 juli – restaurant Ijkgebouw (Alkmaar)

Het arrangement

Naast het 4-gangen menu bestaat het all-in arrangement uit: welkomst cocktail, wijnen, tafelwater en staat er vooraf brood met dip op tafel. Drink je liever geen wijn? Geen probleem, dan zorgen zij voor een passend alternatief.

Per restaurant zijn er slechts 60 plekken beschikbaar. Kosten voor het menu zijn €65,- per persoon (all-in gangen menu + dranken). Diner begint om 19.00 uur (18.30 inloop en welkomst drankje).

Reserveren kan via de website van BAUT
www.barbaut.amsterdam

Afbeelding