Vervolg voorpagina

Evenals in het oude systeem kunnen bewoners nog steeds kleine rolcontainers aanvragen. Zo kunnen de inwoners hun huisvuilzakken in ieder geval opgeborgen. Helaas kan niet ieder huishouden zo een rolcontainer kwijt omdat zij geen tuin of plaatsje hebben. De gemeente is aan het kijken wat zij, speciaal voor deze groep mensen, kunnen betekenen om hen toch tegemoet te komen. Mogelijke oplossingen moeten nog besproken worden in het college en de gemeenteraad moet er vervolgens nog mee instemmen, het gaat namelijk om een herhaling van een deel van het eerdere voorstel en kan de gemeente namelijk extra geld kosten. Een oplossing voor deze specifieke groep ligt dichtbij. Het kan in ieder geval nog wel even duren voordat hier een definitieve oplossing voor is.

Kleine rolcontainers

Ophaalservice

De gemeente biedt daarnaast ook nog steeds de mogelijkheid om groot grofvuil thuis op te halen. In dat geval hoeft u het grote vuil niet zelf op te slaan of weg te brengen.

HVC afval app

Daarnaast biedt de gemeente het gebruik van de HVC app die de inwoners informeert wanneer u welk afval buiten kunt zetten. Deze app geeft u zelfs een melding, waardoor u nooit meer vergeet uw vuilnis langs de weg te zetten. De app heeft ook een handige afvalwijzer. Van ruim 1.000 producten zie je in één oogopslag waar het bij hoort.

Marken wel ondergrondse containers

De gemeente heeft de inwoners van Marken ook laten kiezen wat zij graag zien. Op Marken werd er positiever gereageerd op het idee van de ondergrondse afvalcontainers. Deze worden eind augustus in Marken geplaatst en de inwoners van Marken zijn blij met deze manier van afvalverzameling.