Belaanbieding

Voor mij is het geen inbreuk op mijn privacy, die ongevraagde telefoontjes. Het 'bel-me-niet register’ helpt gewoonweg niet: ik heb mij er bij neergelegd. Ik begin zelf maar een verhaal te vertellen. In dat geval verbreekt de verkoper zelf de verbinding, al dan niet na een groet, als die er nog van afkan.

Het is nu 17.50 uur. De telefoon gaat.


“Goedenavond. Spreek ik met meneer Lelie?’ “Spreekt u mee.” "Goedenavond, meneer Lelie. Bent u meneer Klaas Lelie?” “Dat ben ik inderdaad.” “Goed dat ik u tref.” “Fijn. Maar waarom belt u mij eigenlijk?” “Dat ga ik u vertellen.” “Lijkt me een strak plan.” “Wat zegt u?” “Lijkt me een strak plan.”


“Ja ja, inderdaad. Mijn naam is Sjaak…” “Dé Sjaak?” “Inderdaad, meneer Klaas Lelie. Ik ben dus Sjaak en ik ben van ‘Laag budget stroom.’ En laat ‘Laag budget stroom’ nu een pracht van een aanbieding hebben.” “Dat is mooi Sjaak.” “Dat dacht ik nu ook, meneer Klaas Lelie. En ik dacht nog meer… ik dacht: kom laat ik meneer Klaas Lelie bellen, die verdient het om energie tegen een laag budget te krijgen van ‘Laag budget stroom. Mag ik u vragen waar u momenteel energie van krijgt?” “Dat mag u, Sjaak.” “Dank u. Waar krijgt u nu energie van?” “Ik krijg energie van een goede wandeling, een goed diepte gesprek, een gezellige romantische avond met een glas goede wijn, culinair eten en over eten praten, van mijn kleinkinderen én van mijn kinderen, van lekker klussen, het schrijven van teksten, te horen dat het goed gaat met mensen die ik ken én van de hond.” “O, u heeft een hond?” “Nee, maar mijn zoon wel.” “Grappig, meneer Klaas Lelie.” “Wat?” “Dat u energie krijgt van een hond. Maar ‘Laag budget stroom’ kan u een fraai aanbod doen waar zelfs u versteld van zal staan.” “Zo, dat is mooie energie dan, Sjaak.” “Ik vind u niet zo serieus aan de telefoon.”

Tuut, tuut, tuut…