3j's treden geven online benefietconcert voor Huis aan het Water
3j's treden geven online benefietconcert voor Huis aan het Water Foto: Arno Stevens

Artiesten treden op voor Huis aan het Water

KATWOUDE - Iets over hebben voor een ander en meer om elkaar geven. Dat is de gedachte achter Giving Tuesday, een wereldwijde dag om goed te doen. Ook Huis aan het Water grijpt deze dag aan om het werk van het (na)zorgcentrum bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen èn om geld in te zamelen om al het goede werk te kunnen blijven bekostigen. Op dinsdag 1 december staat er een grootse benefietavond gepland. Een avond vol optredens van diverse artiesten, gepresenteerd door niemand minder dan Kees Tol. Kaarten voor de benefietavond zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Onder andere de 3JS, Nick en Simon en singer-songwriter Lucas Hamming geven belangeloos acte de présence tijdens de online benefietavond van Huis aan het Water. Online, want gezien het coronavirus is het niet mogelijk om live bijeen te komen. Maar dat mag de pret niet drukken, want kaartkopers worden op dinsdag 1 december van 19.00 tot 21.00 uur getrakteerd op een avond vol muziek en entertainment.

Online benefietavond voor Huis aan het Water

Giving Tuesday

Stichting Huis aan het Water in Katwoude biedt opvang en ondersteuning aan iedereen die met de diagnose kanker te maken heeft. Hier kan men werken aan de conditie, informatie vinden, professionele hulp krijgen en bovenal een luisterend oor vinden. Omdat Huis aan het Water een stichting zonder winstoogmerk is en bijna volledig wordt bestierd door vrijwilligers, is er geld nodig om de kwaliteit van het aanbod te kunnen blijven waarborgen. Met regelmaat houdt de stichting dan ook acties waarbij er geld wordt ingezameld zodat Huis aan het Water al het goede werk kan blijven voortzetten. Op Giving Tuesday, dinsdag 1 december, hoopt de stichting middels een benefietavond de kas weer een beetje aan te vullen.

Benefietavond

Eén van de organisatoren van deze benefietavond is Robin Küller, gitarist bij de 3JS. ‘Mijn schoonvader is vrijwilliger bij Huis aan het Water en vertelde dat het, zeker nu tijdens de coronacrisis, lastiger is om sponsors te werven. Omdat ik het werk van het (na)zorgcentrum belangrijk vind en omdat ik momenteel iets meer tijd heb, heb ik aangeboden om mee te denken over een inzamelingsactie. Hieruit is het idee voor een benefietavond ontstaan', zo vertelt een enthousiaste Robin.

Kaarten kopen

Kaarten kosten slechts 10 euro per stuk en zijn te bestellen via de website van Huis aan het Water: www.stichtinghuisaanhetwater.nl/streaming4life/

Link met unieke code

Kaartkopers ontvangen vervolgens een link met een unieke code die niet te kopiëren is. Op donderdag 1 december kan er worden ingelogd en kan er worden genoten van een avond met muziek en gezelligheid, terwijl ondertussen een goed doel gesteund wordt. Een win-win situatie dus.

Geniet van online concert met o.a. 3JS, Nick en Simon en Lucas Hamming

Bijzondere avond

Robin: ‘Het wordt een bijzondere avond. Regionale zender L.O.V.E. TV filmt de optredens, Kees Tol presenteert het geheel en acteur en DJ Ruud Feltkamp, ambassadeur voor KWF, spreekt de kijkers ook nog even toe. Verder kunnen kijkers tussen de optredens door nog doneren en is er natuurlijk muziek van onder andere Nick en Simon, Lucas Hamming en de 3JS.