De pop-up store is open van 14 maart tot en met 25 april.
De pop-up store is open van 14 maart tot en met 25 april. (Foto: aangeleverd)

Pop-up store over brandveiligheid

PURMEREND - Bij een brand heb je 3 minuten de tijd om in veiligheid te komen. Daarom is het belangrijk om een plan te hebben hoe je bij brand snel kunt vluchten. Nog beter is om te weten hoe je brand kunt voorkomen. Dat kun je vanaf 14 maart ervaren in de nieuwe pop-up store in het Makado winkelcentrum in Purmerend.

Ontdek wat de 26 meest voorkomende brandoorzaken in huis zijn, in 3 minuten. Ga de pop-up store in en identificeer de brandgevaarlijke situaties. Leer ze kennen, zodat je thuis brand, leed en schade kunt voorkomen. De aanwezige medewerker bij de pop-up store beantwoordt je vragen, geeft tips en vertelt over wat de brandweer zoal tegenkomt in de praktijk.

De openingstijden van 14 maart tot en met 25 april zijn: donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur of op afspraak aan de hand van een e-mail naar samenbrandveilig@vrzw.nl Men kan ook contact opnemen met de Remie Lutter van de Brandweer Zaanstreek-Waterland, tel. 088 751 20 00. Kijk voor meer informatie op brandweer.nl/zaanstreek-waterland/pop-up