Schakers Hopman en Brink in Duitsland bijna kampioen

ÖTIGHEIM- Internationaal meesters Pieter Hopman en Barry Brink van schaakclub Purmerend zijn met hun Duitse club SK Ötigheim bijna kampioen van de zogeheten Oberliga (het derde competitieniveau in Duitsland) in de deelstaat Baden-Württemberg.

Ze wonnen zondag het duel om de koppositie tegen Baden-Baden 3 met 4,5-3,5. Purmerender Hopman en Amsterdammer Brink hadden een belangrijk aandeel in de zege: Hopman won overtuigend met wit van de Franse nationaal meester Matheo Zachary, Brink remiseerde met zwart tegen de Duitse internationaal meester Dennis Kaczmarczyk.

De wedstrijd zondag was extra beladen, omdat de sponsor van SK Ötigheim onderdirecteur is bij het bedrijf dat Baden-Baden, de rijkste schaakclub van Europa, sponsort. Derde team of niet, Baden-Baden had alleen al aan de eerste twee borden grootmeesters zitten die bij de beste vijfhonderd spelers ter wereld horen.

Daarom had SK Ötigheim ook maar liefst drie grootmeesters, ongekend voor de Oberliga, opgetrommeld. De blijdschap na afloop bij de thuisploeg was dan ook terecht groot.