De grote hoeveelheid mensen dicht bij elkaar maakt veel mensen ongerust. Om die reden hebben de eigenaren van het biercafé het evenement afgelast. Voorlopig, want er komt een nieuwe editie.
De grote hoeveelheid mensen dicht bij elkaar maakt veel mensen ongerust. Om die reden hebben de eigenaren van het biercafé het evenement afgelast. Voorlopig, want er komt een nieuwe editie. (Foto: Han Giskes)

Streep door Bier Tap 100 vanwege Cornonavirus

PURMEREND - De Bonte Koe Bier Tap 100, die vrijdag 14 en zaterdag 15 maart op de Koemarkt stond gepland, gaat vanwege het Coronavirus niet door.

Linda en Huub Arents van De Bonte Koe hebben dit besluit met lede ogen moeten nemen. "We kregen zoveel berichtjes van ongeruste mensen, dat het onverantwoord zou zijn om het nu door te laten gaan", aldus het enigszins verontschuldigende bericht op Facebook aan alle (vaste) klanten. Het duo hoopt en rekent op begrip.

"De berichten die we krijgen hebben allemaal te maken met de grote hoeveelheid mensen dicht op elkaar. En dat is ook best wel terecht, want voorgaande jaren is de Bier Tap 100 een enorm succes geweest, Vele honderden mensen kwamen een of meerdere biertjes uit de unieke tapinstallatie proeven", aldus Linda.

Zij en Huub hebben het besluit niet zomaar even genomen. "Er komt heel veel bij kijken. De Bier Top 100 is een intensief evenement om op te bouwen en het zou jammer zijn als er weinig mensen komen vanwege hun angst. Wij hebben daar begrip voor en hebben daarom besloten de knoop door te hakken."

Nieuwe datum

Er komt dit jaar zeker nog een editie van de Bier Tap 100. Wanneer is vooralsnog niet bekend.