De actie van Els lervert 12 karren boodschappen op.
De actie van Els lervert 12 karren boodschappen op. (Foto: aangeleverd)

Voedselbankactie Els Schipper groot succes

ALKMAAR - Door de grote tekorten bij de Voedselbanken besloot Alkmaarder Els Schipper een oproep te doen aan mede-Alkmaarders om samen zoveel mogelijk boodschappen in te zamelen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven en zo werd deze parcticuliere inzamelactie een groot succes.

Het was een weekend lang een komen en gaan in de voortuin van Els. Zo kwamen zo’n 150 betrokken en lieve mensen langs met pakketten vol boodschappen: van potten, blikken en pasta tot kerststollen, fruitcocktail en spuitslagroom. Sommigen van hen kwamen zelfs ingezamelde boodschappen van de hele eigen straat, wijk of dorp langs brengen. Zo waren ook Oterleek, Schermerhorn en De Rijp vertegenwoordigd. Ook droegen Ziggo en Albert Heijn Oudorp bij aan de mooie voedseldonatie en hielp El Kombi Sup mee met het vervoer.

Al met al kon er afgelopen week een grote bestelbus vol boodschappen - totaal 12 karren - afgeleverd worden. De vrijwilligers van de Voedselbank Alkmaar waren overweldigd, verrast en blij met de hoeveelheid. 200 gezinnen gaan een goedgevulde kerst tegemoet. ??Naast de fysieke inzameling zijn er ook veel mensen geweest die een financiële donatie hebben gedaan. Zo kon er ook nog een cheque van bijna € 700,- worden overhandigd.


Meer informatie over de actie op elsschipper.nl/kerstactie