Gouden speld voor Betty de Boer.
Gouden speld voor Betty de Boer. (Foto: aangeleverd)

Gouden speld voor Betty de Boer

ALKMAAR - Gilde Alkmaar heeft 22 december met een gouden speld afscheid genomen van Betty de Boer. Ze werkte veertien jaar als vrijwilligers. Gezien haar verdienste heeft eerde Gilde Nederland, de koepelorganisatie van alle Gildes in Nederland, haar met met een gouden speld.

Hoe is het om coronatijd afscheid te nemen? Dat ervoer Betty de Boer na veertien jaar de spil te zijn geweest voor onder andere het stadswandelen in Alkmaar. Zij was gedurende die tijd secretaris en later kantoormanager van de organisatie, die vrijwilliger en de klanten bijna 30 jaar bij elkaar brengt.

Oorkonde

Gilde Alkmaar huldigde haar in de kantine van Wijkwaard. Zij ontving daarbij de Gildespeld met oorkonde voor haar inzet en betrokkenheid. Dit gebeurde in het bijzijn van een kleine groep vrijwilligers (secretaris, penningmeester en de nieuwe kantoormedewerker) uit handen van de voorzitter van Gilde Alkmaar.

Verhuizing

Betty werd geprezen omdat zij zich op velerlei gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor Gilde Alkmaar met haar kennis, kunde en ervaring die zij op excellente wijze uitdroeg. Voor Gilde Alkmaar is de overgang naar 2021 er een vol met veranderingen. Naast de wisseling van de wacht op kantoor met een verbeterslag in de automatisering, een nieuwe penningmeester en een verhuizing van Wijkwaard naar de Eenhoorn aan het Verdronkenoord.