Afbeelding

De Monumentenloods (1)

Het jaar 2019 is het eerste volle jaar dat de Monumentenloods aan de Alexander Flemmingstraat 12 bezoekers uit Alkmaar mocht ontvangen. Veel mensen kwamen kijken uit nieuwsgierigheid. Soms gaven zij meteen aan dat zij niet in een huis van voor 1940 wonen. Of uit een andere gemeente dan Alkmaar komen. Maar ze vonden de collectie overweldigend en "hartstikke leuk".

En wat kochten de kopers nou in de loods? De grootste belangstelling ging toch uit naar wandtegels. We hebben diverse mensen gelukkig kunnen maken met het herstel van hun gangmuur, oude keuken of badkamer. Ook trapleuningen waren in trek. Steeds gaven de mensen aan hoe mooi de leuning paste bij hun interieur. Ook zijn er diverse wandkleden verkocht aan particulieren en verenigingen. Binnen- en buitendeuren werden vaak bekeken maar vaak bleken die toch moeilijk in hun huis te passen. Vaak was de grootte van de deur het probleem. Het hang- en sluitwerk werd meer verkocht dan de deuren zelf. Onze bekendheid is behoorlijk toegenomen. Dat merken we ook aan het aanbod dat we krijgen. Prachtig glas in loodramen, buitendeuren. Een prachtige set schuifdeuren met bovenlicht, afkomstig van een woning aan de Metiusgracht is ons aangeboden. Deze set wacht nu op een koper. Bent u dat?

De Monumentenloods heeft veel interessante zaken die we voor de verhuizing medio 2020 kwijt willen. Deze verkopen we tegen een zacht prijsje. Komt u kijken? Een enthousiaste groep vrijwilligers staan voor u klaar, elke woensdag van 10.00 uur tot 13.30 uur.


Jos Stroomer, HVA