Van links naar rechts: Feyko Alkema, zijn vrouw Joke Bol, Rob de Vries (bestuurslid) en Carol Korringa (voorzitter HVA).
Van links naar rechts: Feyko Alkema, zijn vrouw Joke Bol, Rob de Vries (bestuurslid) en Carol Korringa (voorzitter HVA). (Foto: aangeleverd)

Feyko Alkema erelid HVA

ALKMAAR - Feyko Alkema is tijdens de algemene ledenvergadering op dinsdag 6 oktober benoemd tot erelid van de Historische Vereniging Alkmaar. Hij nam deze avond afscheid van het bestuur en kreeg tijdens zijn benoeming de gouden speld van de vereniging.

In de negen jaren dat Feyko zich als bestuurslid voor de vereniging inzette, heeft hij zich onvermoeibaar getoond in het organiseren van activiteiten en werkgroepen, overleggen met gemeente en andere partners, schrijven van columns en het deskundig uitdiepen van onderwerpen in lezingen en voordrachten. Hij heeft in de Werkgroep Pre-Adviezen de bespreking van bouwaanvragen vertaald naar adviezen aan de gemeente en de Welstandscommissie. Ook was hij actief bezig met het behouden van het Ringersfabriek en Bloemwijk.