De Meent is weer open voor publiek.
De Meent is weer open voor publiek. (Foto: aangeleverd)

De Meent weer open voor publiek

ALKMAAR - Schaatsbaan de Meent is sinds vrijdagavond open voor publiek. Alkmaar Sport maakte van de gelegenheid gebruik om de Buffelkoning en Buffelkoningin, de kilometervreters van afgelopen jaar, in het zonnetje te zetten.

De spanning werd van het ijs gehaald, dat gaf een goed gevoel voor het nieuwe seizoen. “Een bijzondere avond vanavond. Rekening houdend met de voorschriften om de verspreiding van corona tegen te gaan hebben we een kleine groep schaatsers uitgenodigd. Zij betraden na elkaar het ijs, om zo de 1,5 meter tussen bezoekers mogelijk te maken. De eerste meters zitten erop, de spanning is van het ijs. En dat voelt goed!” aldus Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager van De Meent. Vanaf zaterdag 10 oktober om 12.10 uur is De Meent geopend voor publiek.

Kilometervreters

‘Buffelkoning’ en ‘Buffelkoningin’De vaste schaatsers van De Meent blijken echte kilometervreters te zijn. “Steeds meer schaatsers houden met hun MyLaps transponders het aantal rondes bij en kijken thuis op de Vinksite wie de meeste rondes heeft geschaatst. Deze avond hebben we de schaatser en schaatsster met de meeste ronden uitgeroepen tot Buffelkoning en Buffelkoningin van Alkmaar,” vertelt een enthousiaste Roy Lennings.

De ijsbaan is vanaf zaterdag 10 oktober 12.10 uur dagelijks geopend voor publiek. Meer informatie op www.demeentalkmaar.nl.