Feestelijkheden rondom eerste paal.
Feestelijkheden rondom eerste paal. (Foto: JB/RM)

'Alkmaar beschikt straks over een stadion om trots op te zijn'

Vervolg van de voorpagina.

De directeur van AZ toonde zich verheugd: "Met de bouw van het nieuwe stadion zetten we als club een grote stap vooruit. We verwachten het vernieuwde stadion gedurende komend seizoen te kunnen opleveren. Omdat het dak langer wordt en de gehele constructie wordt vernieuwd, krijgt het stadion straks een heel ander gezicht." Met de reconstructie van het AFAS Stadion is een slordige 20 miljoen euro gemoeid. Eenhoorn: "Naar alle waarschijnlijkheid komen we boven die 20 miljoen uit, maar het werkelijke bedrag is pas bekend aan het einde van de rit. Wat ik wél weet is dat we een heel mooi stadion krijgen."

Ambitieus

Na afloop richtte Eric Moleman, directievoorzitter Projecten & Bedrijf BAM Bouw en Techniek, het woord tot Robert Eenhoorn: "We staan er gelukkig anders voor dan acht maanden geleden toen de eerste contacten tot heropbouw werden gelegd. We stonden voor een uitdagende en ambitieuze opgave, mede ingegeven door alle onzekerheden rondom het corona-virus. We hebben elkaar echter vastgehouden met wederzijds respect en oog voor elkaars belangen. We hebben altijd geloofd in een succesvol project. Met het slaan van de eerste paal is de overgang naar de realisatie ingezet, met daaropvolgend de ingebruikname van het gebouw."

AZ's directeur Robert Eenhoorn besloot met: "We hebben hier inderdaad te maken met een intensief project waarin alle partijen hun steentje hebben bijgedragen. Dat is exact wat je nodig hebt bij de uitvoer van een ambitieus plan. Het eindproduct houdt ons allen op de been. Ik heb er alle vertrouwen in dat Alkmaar straks over een stadion beschikt om trots op te zijn. Een stadion dat als voorbeeld kan dienen."

Feestelijkheden rondom eerste paal.