Ivy en haar man Robbert aan het kokkerellen in haar appartement aan de Vogelweg.
Ivy en haar man Robbert aan het kokkerellen in haar appartement aan de Vogelweg. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

'Ze zijn kostbaar en geliefd'

ALKMAAR - 'Ik mis ze gewoon ontzettend!', zegt Ivy Nieuwenhuis. Elke dinsdagmiddag helpt ze in Wijkcentrum Mare Nostrum senioren, die dan koffie drinken, een workshop volgen of bijvoorbeeld WMO-vragen hebben. Maar nu is het stil. Te stil. En dus besloot Ivy in actie te komen. Met geleende pannen uit het wijkcentrum kookt ze voor de senioren (55+) die ze zo mist. De maaltijden brengt ze zelf langs.

Ivy kookt met liefde voor de senioren Wijkcentrum Mare Nostrum

"Ik zit gewoon vol adrenaline", begint Ivy enthousiast. "Ja, hoe zal ik het zeggen? Ik ben gewoon heel blij dat ik dit kan doen. Je bouwt in de jaren als vrijwilliger toch een band op. En nu mis ik ze! De meesten zitten thuis en veel van hen zijn alleen. Deze oudere mensen zijn kostbaar en geliefd en daarom wilde Ik zo graag in actie komen. Mijn man Robbert en zoon Najee helpen ook mee, we doen dit echt als gezin."

Pindasoep

Via donaties van vrienden en winkels in winkelcentrum de Mare kijgt ze producten aangeleverd, waarmee ze maaltijden maakt. "Wat ik vandaag maak? Pindasoep met rijst, tom tom en casave. De maaltijden zijn voor de senioren helemaal gratis. Ik heb alle producten gratis gekregen en als ik deze mensen zo kan helpen, doe ik dat maar wat graag!"

Pandje met keuken

Koken in het kleine keukentje in haar appartement aan de Vogelweg is verre van ideaal. "Ik zou graag meer ruimte hebben om de maaltijden te bereiden. Misschien is er ergens een restaurantje of een pand met keuken beschikbaar waar ik gebruik van kan maken. En als er andere mensen zijn die iets vergelijkbaars doen, kunnen we misschien samen aan de slag. Donaties zijn ook welkom, want dan kan ik het aantal maaltijden alleen maar uitbreiden. Die behoefte is er ook zeker, want de vraag is groot!"


Ook een maaltijd, doneren of een idee voor een grotere ruimte met keuken? Bel Ivy op 06-42934970.