AZ mag dansen op het miljoenenbal.
AZ mag dansen op het miljoenenbal. (Foto: archief)

AZ niet akkoord met verdeling tickets

ALKMAAR - Er mag gedanst worden. Nu de competitie niet uitgespeeld kan worden en de KNVB de tickets AZ zich mag zich opmaken voor voorronde CL en dus danst het mee op het miljoenenbal, maar de Alkmaarders gaan op voorhand niet akkoord met de verdeling van de tickets.

“Wij hebben op de achtergrond al weken getracht om meerdere scenario’s uit te werken, dit om de situatie waar we nu in beland zijn te voorkomen”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn op de AZ-website. “Zo hebben wij bij ‘scenario 2’ (uitspelen competitie) het voorstel gedaan om met een beperkt aantal wedstrijden toch tot een besluit op sportieve gronden te kunnen komen. En bij ‘scenario 3’ (stopzetten competitie) hebben we het advies gegeven om daar direct mee aan de gang te gaan. Onze voorstellen zijn echter onbeantwoord gebleven. We hebben hierbij ook steeds de afgesproken weg bewandeld, waarbij solidariteit en compensatie gedurende het hele traject zwaar hebben gewogen. We vinden het teleurstellend dat we nu genoodzaakt zijn om in deze crisis op deze manier kenbaar te moeten maken dat we niet akkoord gaan met de wijze waarop het bestuur Betaald Voetbal de toebedeling van de Europese tickets tot stand heeft gebracht.”

De UEFA liet donderdagmiddag weten dat de tickets moeten worden verdeeld op basis van sportieve resultaten in het seizoen 2019-2020. Over de uiteindelijke invulling van dit criterium heeft de UEFA laten weten dat verder aan de bonden over te laten. Eenhoorn: “AZ heeft vrijdagmiddag verzocht om net als bij promotie/degradatie eerst draagvlak voor de exacte wijze van invulling te onderzoeken. Maar de KNVB heeft dit direct afgewezen. De KNVB vroeg dat draagvlak vrijdagmiddag wél als het gaat om het besluit om promotie/degradatie. We beraden ons op deze situatie.”


A