Activiteitenoverzicht ’t Praethuys

ALKMAAR - De deuren van ’t Praethuys zijn weer voorzichtig open van maandag tot en met donderdag. Echter, alleen ná telefonische afspraak (072 – 511 36 44) Bellen kan tussen 10.00 tot 13.00 uur. Tot en met woensdag 19 augustus zijn er de volgende activiteiten.

De Castricumse Henk-Willem Klaassen exposeert tot 5 september 2020 exposeert zijn kleurrijke olieverfschilderijen in ’t Praethuys. Zijn expositie draagt de naam mee: “Tweesprong”. Drie tweesprongen vormen het hart van de tentoonstelling. Het betreffen vooral kleurrijke en sfeervolle landschappen en het bos. Klaassen daarover: “De Tweesprongen heb ik gemaakt na de ziekte en het overlijden van mijn vrouw. Ze staan symbool voor de keuzes die ik, die ieder mens, moet en mag maken, elke dag weer. Keuzes over het leven. Ik heb deze tweesprongen in verschillende kleuren gemaakt. Keuzes maak je soms in moeilijke periodes, keuzes maak je vaak om uiteindelijk tot een mooier resultaat te komen”. Expositie bezoeken? Van tevoren aanmelden is noodzakelijk: 072 – 511 36 44 of info@praethuys.nl

Margret Schilder

Tot 5 september exposeert Margret Schilder beelden van keramiek. Margret is afgestudeerd aan de AHK als beeldend kunstenaar en als docent beeldhouwen en keramiek. Zij woont en werkt in de binnenstad van Alkmaar. De expositie bestaat uit dier- en mensfiguren van keramiek in rood-wit-blauwe kleurstellingen. Zondag 9 augustus van 10.00 tot 13.00 uur: wandelen voor- en met nabestaanden. Met elkaar oplopen en op ontspannen wijze delen en uitwisselen van ervaringen en emoties. Je kunt altijd iemand meenemen als je het moeilijk vindt om alleen te komen. Woensdag 12 en 19 augustus van 10.30 tot 12.30 uur is de Inloop Creatief Atelier. Creatief bezig zijn, zoals tekenen schilderen of boetseren kan een prettige manier zijn om afleiding te vinden in een moeilijke periode. Om dit in een groep te doen met lotgenoten kan ondersteunend zijn. Maar creativiteit kan meer voor je betekenen, het kan je helpen bij het uiten van gevoelens, het ontdekken van innerlijke beelden, de verbinding aangaan met jezelf en met de ander. Dinsdag 18 augustus is er van 9.30 tot 12.00 uur een inloopochtend in Heerhugowaard. Woensdag 19 augustus is er van 14.45 tot 16.15 uur: Kidsclub Pardoes. Pardoes is voor kinderen (6-12 jaar). Als je moeder, vader of een ander familielid kanker heeft, kan je daar heel verdrietig of zelfs boos over zijn. Bij ’t Praethuys kan je dan bij kidsclub Pardoes je gevoelens delen. Of gewoon lekker ontspannen met spelletjes en knutselen.


Zie voor een actueel overzicht van alle activiteiten op www.praethuys.nl/activiteiten .