Hans van den Berg: ''We hebben geen kritische vragen gehad.''
Hans van den Berg: ''We hebben geen kritische vragen gehad.'' (Foto: Theo Annes)

'Het is eigenlijk te gek voor woorden'

Vervolg van de voorpagina

Maatschappelijk rendement

Verder spraken Jan van Trigt, Maarten Noordman, Madeleine Leddy en Wim Rijkelijkhuizen de aanwezigen toe. Maarten Noordman; "het marktconform denken dat de gemeentelijke organisaties zich eigen hebben gemaakt. Er wordt eenzijdig gefocust op optimalisatie van de vastgoedportefeuille, de balanspositie en de sluitende overheidsbegroting. Niet of nauwelijks op het maatschappelijk rendement. Dat vele malen duurzamer en waardevoller kan zijn. Maar nog altijd te complex om te vertalen naar euro's. Ook de toekomst van het Slotkwartier lijkt te zijn teruggebracht tot een financieel-economisch rekenmodel. Maar dat is niet wat die verdient"

Vergunning

Om allerlei activiteiten voort te zetten vraagt stichting Hafre aan de gemeente Bergen per 1 januari 2021 vergunningen voor onder anderen voor jaarrond kleinkunst activiteiten op zaterdag en zondag; voor een klein terrasje op het erf achter Overslot en voor een wekelijkse kleine markt op het plantsoen voor Overslot in het toeristenseizoen van 10.00 tot 16.00 uur op de zaterdag. De drukbezochte presentatie werd afgesloten met muziek van Juicy Organism met op Hammond B3 Jurriaan Leyen.

Geen kritische vragen

Hans van den Berg: ''We hebben geen kritische vragen gehad, ondanks dat de politiek goed vertegenwoordigd was. Onder anderen waren aanwezig Wethouder Klaas Valkering, VVD raadslid Meis de Jong, Groen Links Ineke Braad en BBB raadslid Bruin, Tanny Glas van Kies Lokaal HP Corbee en Jos de Moel van CDA. Ook de opmerkingen van ons dat woonhuis 44 niet is aangekocht, en dat er geen ondernemer in beeld is, waardoor feitelijk de basis onder de gemeentelijke plannen is weggevallen, werd door de politiek niet tegengesproken.''

Veel sprekers gaven hun mening