Op gepaste wijze werd de bouw van 115 energiezuinige en gasloze woningen gevierd.
Op gepaste wijze werd de bouw van 115 energiezuinige en gasloze woningen gevierd. (Foto: Aangeleverd)

Kopers vieren bouw nieuwe wijken

HEERHUGOWAARD - Toekomstige bewoners van de twee grote nieuwe woonwijken Reinderseiland in Heerhugowaard Noord en De Vrijheid in ’t Veld, hebben de bouw gevierd van hun nieuwe woningen. In totaal worden 115 energiezuinige en gasloze woningen gebouwd.

Bot Bouw uit Heerhugowaard is in april gestart met de bouw van beide wijken. Normaal wordt dat moment feestelijk afgetrapt met alle nieuwe bewoners samen. Vanwege de coronamaatregelen was dat dit voorjaar helaas niet mogelijk. De bouw van beide wijken vordert zonder vertraging en inmiddels zijn de contouren van de nieuwe wijken duidelijk zichtbaar. Om het voorspoedige verloop van de bouw te vieren, heeft Bot Bouw afgelopen week de bewoners in kleine groepjes op de bouwplaats uitgenodigd om op gepaste afstand met elkaar de vlag in top te hijsen en te toosten op een goede voortgang. Het gaf ook de gelegenheid de woningen van dichtbij te bekijken en de nieuwe buren te ontmoeten.

Rust en ruimte

Zowel in Heerhugowaard als ’t Veld komen de meeste nieuwe bewoners uit het dorp zelf of de directe omgeving. De eerste kennismaking tussen de nieuwe buren bij het project Reinderseiland was direct goed. "We hebben bewust gekozen voor het dorpse. Heerhugowaard Noord is gezellig klein en toch dicht bij de stad", vertelt een van de kopers. De nieuwe buurvrouw beaamt dat. "We krijgen hier veel meer waar voor ons geld met een groot huis in de rust van de polder. We zijn blij dat we hier mogen komen wonen." Ook in De Vrijheid kijken mensen vol verwachting uit naar de oplevering van hun nieuwe huis. "Het is een fantastisch project. Het duurzame aspect maakte het voor ons extra aantrekkelijk. Dat Bot Bouw het project gaat realiseren gaf voor ons de doorslag. Dat gaf vertrouwen", vertelt een van de nieuwe bewoners.

Nog paar kavels te koop

De wijk Reinderseiland in Heerhugowaard Noord bestaat uit veertig woningen – variërend van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen tot rijwoningen – en vijftien bouwkavels van circa 413 tot maar liefst 2.132 vierkante meter, met tuinen aan het water. De wijk wordt aangesloten op het HVC warmtenet, dat alle woningen van warmte gaat voorzien als duurzaam alternatief voor aardgas. De Vrijheid telt 42 vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen. Ook zijn er achttien bouwkavels, waarop je je eigen droomhuis kunt laten bouwen. Zo goed als alle woningen zijn verkocht. Alleen in Reinderseiland is nog één hoekwoning te koop en in beide wijken zijn nog een handvol vrije kavels beschikbaar.


Meer info op www.reinderseiland.nl en www.woneninvrijheid.nl. Naar verwachting worden de woningen komend voorjaar opgeleverd.