Afbeelding
(Foto: )

Help natuur en milieu in Alkmaar

ALKMAAR - Stichting ANIMO, (Alkmaarse Natuur- en Milieugroepen Overleg) zoekt Alkmaarders die interesse hebben in natuur- en milieu en mee willen denken om beleid in gemeente Alkmaar te beïnvloeden. Liever actief bezig door van alles bij te houden en te organiseren? De organisatie zoekt ook nog een secretaris. Belangstellenden melden zich aan via www.animo-alkmaar.nl. Lid zijn van een Natuur- of Milieuorganisatie is niet per se nodig.

Natuur- en milieu worden met de dag belangrijker. Het wordt steeds drukker, woningen en verkeer eisen ruimte ten koste van de nog weinige natuur. Het energiegebruik neemt toe en daarmee de toename van de uitstoot van broeikasgassen. Duurzaamheid en biodiversiteit zijn vaak gehoorde kreten, maar in de praktijk komt er nog weinig van terecht. Stichting ANIMO, (Alkmaarse Natuur- en Milieugroepen Overleg) is een voortzetting van de in 1992 opgerichte OMA (Overleg Milieu-en natuurgroepen en gemeente Alkmaar), en bestaat sinds januari 1997. De Stichting is een platform waarbij veel Alkmaarse Natuur- en Milieuorganisaties zijn aangesloten.

Expertise

De leden van Animo, de organisaties dus, geven vanuit hun brede expertise gevraagd en ongevraagd advies of beantwoorden vragen over het gemeentelijk groen- en milieubeleid. ANIMO denkt mee en denkt vooruit met de gemeentelijke instanties die zich bezighouden met het natuur- en milieubeleid. Naast het geven van adviezen voert ANIMO ook regelmatig projecten uit die de natuur en het milieu onder de aandacht brengen, zoals Nacht van de Nacht in het donkerste gedeelte van Alkmaar en Geveltuintjes in stenige straatjes.