V.l.n.r. Joost de wit, Sander Admiraal, Thijs Wentzel en Tom Laan.
V.l.n.r. Joost de wit, Sander Admiraal, Thijs Wentzel en Tom Laan. (Foto: Anouk van der Kruk)

Studenten ontwerpen Deskey

ALKMAAR - Vier ondernemende studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland Alkmaar, doen mee aan het project Jong Ondernemen. Zij hebben in dit project een duurzaam en innovatief product ontworpen, de Deskey.

Duurzaam en innovatief ondernemersproject

Het was een uitdaging voor Joost de Wit (23) uit Heemskerk, Thijs Wentzel (21) uit Heerhugowaard, Sander Admiraal (21) uit Uitgeest en Tom Laan (22) uit Tuitjenhorn. Na vallen en opstaan is uit een van de vele brainstormsessies, de Deskey ontstaan: een duurzaam kantoorhulpmiddel, ingespeeld op de huidige situatie omtrent thuiswerken. Thijs Wentzel: "Met behulp van de Deskey wordt de werkplek in een handomdraai getransformeerd tot eettafel. Verder bevat het een geïntegreerde laptopsteun. Dit draagt bij aan een verbeterde ergonomische werkhouding."

43 PET-flessen

Aanvankelijk was het plan om de Deskey van karton te maken. Maar dat geeft natuurlijk problemen als er koffie overheen valt. Op een gegeven moment werden de mannen getipt op het materiaal PETfelt. Dit materiaal is in feite vilt, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Gezien de duurzaamheid was dit materiaal de juiste keuze voor hun product. Het ontwerp bevat ongeveer 43 gerecyclede PET-flessen en is dus volledig recyclebaar.

Eenvoudig werkspullen verplaatsen

Hoe werkt de Deskey? Thijs: "Tijdens het werken staat de laptop in de laptopstandaard en is er ruimte voor het toetsenbord. Overige kantoorbenodigdheden zoals notitieblok, muis en pennen liggen op tafel. Zodra de werkplek opgeruimd moet worden, bijvoorbeeld om te eten, komt de functie van Deskey écht aan het licht, omdat het zich perfect leent om werkspullen te verplaatsen. Dit gaat als volgt: allereerst haalt de gebruiker de laptopsteun uit elkaar, dit is een eenvoudig schuifsysteem. Vervolgens plaatst men de onderdelen van dit kruis aan de buitenkant van de Deskey, dit wordt namelijk de zijkant van het kistje. Vervolgens is de achter- en voorflap naar boven te vouwen en gemakkelijk te klemmen. Tot slot deponeert de thuiswerker zijn of haar kantoorbenodigdheden in de kistvormige Deskey, klaar om weg te zetten."

Personaliseren

De Deskey is voor bedrijven te personaliseren door kleurkeuze en het in laten snijden van het logo. Thijs: "Een uniek kerstcadeau toch? Help mee aan de circulaire economie." Meer info op www.deskeyshop.nl

De Deskey.